Život i astrologija

Astrološki tekstovi

Nema dobre ni loše natalne karte. Tako da nema ni takvih života.

Treba biti realan.

Da li postoji retki srećnik koji nikada nije doživeo neku bol? Rekla bih ne.

U bol spadaju obične stvari, iz detinjstva, mladosti pa i svakodnevice.

Postoji li neki retki srećnik kog nikad nije zaboleo zub, koji nije pao kao dete i odrao koleno, slomio ruku, isekao se nožem dok se je sekao luk ili jabuku, otvarao konzervu?

Postoji li savršeni srećnik koji se nikada nije okliznuo na ledu, parketu, pao pa ustao? Postoji li neki čudni srećnik koji nikada nije video lekara za bilo šta? Postoji li čudo od čoveka koje bar nije osetilo bol kod stomatologa, ginekologa, inekcije ili vađenja krvi, operacije? Dobio strah od tog nečeg.

Postoji li neviđeni srećnik kome su roditelji ostali živi do kraja njihovih života?

Postoji li čudo da se niko nije nikada zabrinio za svog bližnjeg, obilazio dragu osobu u bolnici? Patio zbog toga jer je nemoć nož pod grlom.

Neka postoje oni takozvani rođeni pod srećnom zvezdom, u bogatoj porodici, srećnoj državi, udati ili oženjeni iz najveće ljubavi, sa gomilom dece, kućom, psom i radeći posao koji vole. Ima i takvih.

Da li je te srećnike zaobišao bilo koji fizički,psihički, emotivni bol, strepnja, nemoć?

Ne verujem. To bi već bila naučna fantastika.

Bol je sastavni deo života, izazov, iskustva, zrenje.

Takvi su nam životi i natalne karte.

Ne uvijam u folije, ne dajem lažne nade, realna sam i praktična dok tumačim natalne karte.

Pitanja tipa – Hoću li biti srećna, srećan- odogovor je – Da u trenucima. Nemoguć je kompletan srećan ili nesrećan život. Prihvatanje i pristup tome je poenta.

Astrologija nije čudo neviđeno, ona je mi.

Naše greške, vrline, mane, potezi, davanje ili oduzimanje sebe.

Ja kao astrolog mogu dati smernice, ukazati na dobro i loše ali život je vaš. Kao što je i moj takav, nesavršen, čudesan, bolan, srećan. Moj.

I ja sam samo živo biće, čovek, ne čudotvorac.

Jeste važno imati nekoga, imati posao, novac, budućnost. Ljubav.

Ali je pre toga važno imati sebe jer iako nemamo garanciju ni za sopstveno bitisanje, tek nemamo za bilo koga u našem životu. Biće tu koliko je potrebno jer svako ima svoju namenu zašto je u našem životu i mi u njihovom.

Astrologija tek ne daje garancije za naše – vaše izbore i odluke. Jer svi mi živimo svoje horoskope i iz njih treba izvući najbolje kao i u životu.

156226_445524698809815_1927650579_n