Zeleni nedeljni horoskop od 28.6. do 5.7.2021.

Nedeljni horoskop

Stiže Venera u Lavu da zajedno s Marsom, opozitno stane isped Saturna. Da ih oboje sudija zaustavi u jurišanju za osvajanje prvih mesta. Kod opozicije nema boja, crno ili belo. Uz pomoć Merkura kao svedoka, trećeg lica, pregovarača, mozga, postoji velika šansa da se naumi ostvare. Dakle, polako sa uključenim mozgom i možda uspemo da preguramo sve prepreke. Na silu ništa neće proći.

Ovan

Ukoliko budete razgovarali sa ljudima, sa sobom, biće sve dobro. Ukoliko vas nagon bude gurao, neće biti dobro. Izbor vam je jednostavan, pokušajte da kroz razgovor rešavate sve situacije. U poslu, u emotivnom odnosu, a najviše sa članovima porodice. Koliko god vam prijali stariji ljudi, autoriteti, toliko će vas nervirati jer ćete se pitati kako su to postali. Bili su mudri. Budite i vi. Strast i ljubav će vam donositi lepe trenutke, i važno je da oslušnete suprotnu stranu i njene želje. Ključ sreće će ležati tu.

Bik

Prošlost će vam izranjati. U mislima, osećanjima, sećanjima. Nešto će vas svakodnevno podsećati na nekog važnog iz bliže prošlosti. Biće to opomena, oprez koji će vam biti potreban u situacijama gde će biti emocije uključene. Ljubav će vam zadavati glavobolje, onoliko koliko vi to dozvolite. Ljubomora će vladati u vama i oko vas. Razgovorom saznajte da li je osnovana ili ne. U poslu i dalje postoje velike šanse za proširenje poslovanja. Verujte u sopstvene procene, a ne ljudi sa strane. Vi ćete najbolje znati, kroz vaše iskustvo i osećaj, šta treba da uradite, ili od čega da odustanete.

Blizanci

Merkur u vašem znaku, u direktnom hodu, davaće vam prilike da završite ono što niste uspevali u prethodnom periodu. Osim toga, daće vam odlične pozicije i komunikaciju. Zaleteće vas, jer će sve izgledati lako. I biće, ali pošto je reč o vašoj budućnosti, proverite ipak sve više puta. Svaki papir, svaku odluku. Ipak, nemojte ništa da odlučujete odmah. Vreme je uvek najbolji pokazatelj za sve. Emotivni odnos će vam odnositi radost, bilo da ste slobodni ili zauzeti. Srce će vam davati dobru energiju, strast. Osvojićete onoga s kim ste ponovo, a slobodni, onoga koga žele.

Rak

U nekim važnim životnim situacijama, moraćete da budete praktični, i da poslušate savet stručnog lica, ili nekog starijeg iskusnijeg. U ovoj nedelji nećete uspeti sami da završite neke stvari. Potražite pomoć ili prihvatite savet od nekoga ko se razume u problematiku. Poslovno ćete imati dosta obaveza, razgovora i papira. U emotivnom odnosu će postojati ljubav, duboka, ali ćete se razilaziti u dogovorima. To je ’sitnica’, u odnosu na ljubav koju srećom imate. Budite kompromisni.

Lav

Mars i Venera u vašem znaku, davaće vam dobru energiju, pozitivna osećanja. Ne tražite ništa preko toga. Prihvatajte to što imate, jer svako traženje ’hleba preko pogače’, može dovesti nenadano da izgubite skoro sve. Bar na neko vreme. Posebno u partnerskom odnosu. Ne treba vam to. U poslu ćete imati odličnu komunikaciju, dobar odnos sa nadređenima, što će vam olakšati radnu nedelju. U svemu što planirate da radite, bilo u poslu, porodici, intimnom životu, razgovarajte prvo sa nekim. Biće vam potrebna objektivnost, koju vi jednostavno ne možete da imate.

Devica

Komunikacija sa vašim vladarom Merkurom u Blizancima, neće biti sjajna. Rasprišivaće vas sagovornici na više strana. Imaćete mnogo obaveza, od kojih će vam većina biti naporna i dosadan. Osetićete se da intelektualno trokirate. Neće vaša pamet nigde otići. Prihvatite rutinske poslove, isključite mozak, ili ga stavite na punjač i radite kako vam se kaže. Odgovornost neće biti vaša. U emotivnom odnosu postojaće nešto skriveno, nešto što slutite a ne znate o čemu se radi. Pošto vam komunikacija neće biti sjajna, i moćete izazvati svađu, nađite nekoga da porazgovara sa partnerom i pokuša da sazna šta ga muči.

Vaga

Venera u lavu kao vaš vladar, davaće vam uzvišene osećaje. Saturn u Vodoliji kao suvladar, davaće vam čvrstinu u odnosima. Poenta je što su vaš vladar i suvladar opozicija jedno drugome. Dakle, imaćete sve, a problem će biti u vama. Tu vam niko ne može pomoći, do sami sebi. Dogovorite se sa sobom šta hoćete. Budućnost, ona svesna je pred vama, zasnovana na delima iz prošlosti. Tako da, biće vam onako kako ste sejali. Za promene je kasno sada. Iskustvo neka vam bude jedina vodilja.

Škorpija

Mars i Venera u Lavu činiće vas nemirnima, iznutra. Spolja i svesno će sve biti na svom mestu. Blokadu će vam praviti i Saturn u Vodoliji, prepreke koje pred vas postavljaju prošlost kao pečat sadašnjosti. U vama će se kuvati mnogo toga, što će u stvari biti posledica prethodne godine kada ste popustili sebi. Sada popuštanja nema. Sunce u Raku i Jupiter u Ribama, daće vašim osećanjima mir i stabilnost, prilike za napredak u životu, ljubavi, poslu. Na vama je da li ćete da živite sebe unutra, ili spolja sa onim što vam život nudi.

Strelac

Jupiter u Ribama (u retrogradnom hodu), kao vaš vladar vodće vas ka sećanjima, prvenstveno osećanjima iz prošlosti. Najviše će biti vezana za porodicu, porodično okruženje. Koliko god se budete trudili da vidite nešto lepo u svemu tome, pored toga, biće i nečeg neprijatnog. Misli i komunikacija vam neće biti sjajni, ali energija će vam biti dobra.Ne raspravljajte se. Sve što vas bude lomilo, imaće smisla, iz toga ćete izaći – što je jako važno, iskusno i jači nego pre. Emotivni odnosi će vam biti prijatni, a strast će vam davato krila u svim segmentima života.

Jarac

Praktične i materijalne stvari biće primarne tokom nedelje. Radićete nešto važno sa ljudima koje znate dugo, ili ćete završavati poslove za druge ljude, a vi od toga nećete imati ništa, osim pohvale. Sunce, simbol vašeg nadređenog je u Raku, opozitnom znaku koji vam neće ostaviti izbora. Moraćete da slušate one iznad vas, jer će to jedino biti ispravno. Sve drugo vas može voditi ka problemima. Emotivni život će početi da se popravlja, ali postoji mogućnost da vam se namesti neko nov i odete od popravljanja u nove emotivne izazove.

Vodolija

Dobra komunikacija će vam olakšavati pregovarčke delatnosti koje vam sleduju tokom nedelje. Ništa neće biti lako, skoro sve ćete morati da radite najmanje dva puta. Pogoršaće se odnos sa nadređenima, ali i tu ćete moći uz razgovore da sve sredite. Ljubav sa Venerom u Lavu je sve ono što za vas ljubav nije. Preglasno, predramatizovano i posesivno. I tu pričajte, jer drugo vam ništa ne preostaje. Jedino vam Merkur u Blizancima odgovara, a on sređuje vaše misli i reči. Koristite to da pomognete sebi, jer drugima pomoći nema.

Ribe

Jupiter u vašem znaku, u retrogradnom hodu, umanjivaće vam prilike i šanse za napredak. Samim tim vam može biti lakše da odaberete, kad imate manje od više. Komunikacija vam neće biti sjajna, ali će vam osećanja ići u pravom smeru. Slušajte intuiciju, pratite snove, ’znakove kraj puta’. Odgovori će biti vidljivi vašoj duši – srcu. Pokušajte da se ne posvađate ni sa kim u ovoj nedelji. Sve što bude, biće deo trenutne nervoze. Ne dozvolite da se neki odnos pokvari zbog prolaznog naoblačenja.

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com