Jarac

Astrološki tekstovi

10407530_497791650358574_5443459607107741298_n

Jarac je ženski, kardinalni, zemljani znak, vladalar desetog polja. Polja budućunosti. Satrun kao vladalar Jarca daće jednu odmerenu i prizemnu osobu. Stabilnu i hladnu energiju, ponosnu i dostojanstvenu. Mesec u izgonu, Jarcu, kao planeti duše, majčinstva ovde ce naići na krutost. Ima osećanja ali se teško pokazuju. Po zasluzi. Mesec u Jarcu će dati ozbiljnu majku koja ne zna za nestašluke, šalu, ne dozvoljava izgovaranje ružnih reči pred njom. Učiće dete da bude pošteno, vredno i dosledno. Pokazivaće grubu nežnost da ne bi razmazila dete da bi to u budućnosti bila osoba vredna poštovanja. Isto tako Saturn kao čuvar istorije i kućnog praga Mesecu će dati da se oseća dobro jer zajedno čuvaju tradiciju, pretke, uspomene. U običnom, svakodnevnom zivotu, Jarac ce se žrtvovati. Trpeti i čekati i vredno raditi da ostvari svoj cilj. Tiho, nenametljivo i zato jako opasno. Ne odustaje od cilja. Teska, hladna, taktična, isplanirana priroda. Jupiter u Jarcu je u padu. Jarac se retko raduje. On čeka, budućnost ga čeka. Ne želi, tačnije neće da se rasipa na humanost, putovanja, sport ako to nema neku svrhu. Osmeh je kratkotrajan kad ispuni neki mali cilj koji ga vodi ka većem. Skromnost svuda, oblačenju, hrani, rečima, postupcima. Nenametljiva snaga, što Jupiteru nikako ne ide uz prirodu, koji bi da širi optimizam, kod Jarca je pred zatvorenim vratima. U triplicitetu su Merkur i Venera. Od Merkura dobija savet za analziranje situacija. Pravljenja koraka u Jarčevskoj stihijskoj borbi za opstanak i izgradnju sigurne budućnosti. Od Venere da pokaže malo ljubavi i uziva u sitnicama.Neka spozna lepotu uživanja u trenucima, ostatak vremena neka se susteže i planira svoje ciljeve. Bar toliko i bar ponekada. Zrelost je za ljubav, mladost za borbu I opstanak. U peregrinu je Sunce. Direktor ( Sunce), koji je došao u hladnu samačku sobicu i ne zna gde da sedne. Ima samo jedna stolica. Gde da se uspravi kada je nizak plafon, gde da legne kad je krevet za jednu osobu, kome da naredi kada ga Jarac gleda pravo u oči, ne sklanja pogled. Njemu neće da se pokori. Sunce sve skida zbog toplote, Saturn oblači zbog hladnoće, sigurnosti I straha.
Sunce može samo da slegne ramenima kaže Jarcu, ‘dozvoli da te malo ugrejem, ako hoćeš tu sam, ako nećeš odoh ja među svet a ti sedi u svojoj sobici i jedi suv hleb’.
Jarac ima čvrst karakter naoružan odricanjem, strpljenjem, doslednošću i pravednošću i egzaltiran Mars koji je najjači, najstrpljiviji i strateški borac za dobijanje ček i nemogućih bitki, pa i ratova!