Zeleni nedeljni horoskop od 17.10. do 24.10.2022.

Nedeljni horoskop

Preovlađuju vazdušni znaci, dani ideja, druženja, flertovanja, zaljubljivanja – ovo sve zbog tri planete u Vagi. Mars u Blizancima će nas raspršivati na više strana, višak misli, jedan posao – drugi – šesnaesti. Sve započeto, nešto nedovršeno, nešto u razradi. Adrenalin će spuštati Saturn u Vodoliji, iako se slaže sa svim idejama, ali davaće nam do znanja da treba da budemo temeljniji u svemu, pa i u osećanjima. Nema letenja, iako nam se leti. Lagano i do pobede.

Ovan

Ljudi prekoputa vas, oni koji su već u vašem životu, ili će dolaziti, neće vam prijati. Vaša energija, brze misli i akcije, biće u neskladu sa njima. Oni će biti sporiji, detaljniji i predomišljaće se. Obostrana tenzija je prirodna. Iz toga možete zajedno da prilagođavate ritmove, ili da se svađate. Trećeg nema. U ljubavnom odnosu biće burno i sve će voditi ka strasti. Nemiri su oko vas i u vama, a tada ste najefikasniji u svim sferama života. Samo se potrudite da budeš što manje svađa i biće sve u redu.

Bik

Saturn u Vodoliji na vrhu, u retrogradnom hodu – neće vam dopustiti da bilo šta lako uradite. To su prepreke nad kojima nemate moć. Stanite i čekajte. Biće kako drugi odluče, vi u ovom slučaju nemate mogućnost izbora. Šta ste odlučili i radili, sada vam je tako. Emotivni život je zadovoljavajuć, iako postoje neka podsvesna potreba da se uradi nešto nepredvidivo, tajno, ludo. Nagon za avanturom će vas držati, a vi ako možete oduprite mu se, ili pustite da vas vodi- Trećeg nema.

Blizanci

Mars će vas i dalje ’bacati’, na sto strana. Okruživaće vas mnogo ljudi, dobrih – kvalitetnih, istomišljenika i onih koje dele vaše stavove i ideje (idealno za političare). Do ciljeva ćete dolaziti lako i uz pomoć razgovora, dogovora i pravih – tačnih informacija. U ljubavi ćete uživati. Strast i ljubav će se spojiti u jedno., kako i treba da bude. I definitivno, pred vama je savršena nedelja, mada i dalje stoji da se pripazite ’prijatelja’. Od njih vam u stvari jedino može doći i dolaze problemi.

Rak

Prošlost i budućnost se ne slažu u vama i oko vas. Sva nekadašnja dešavanja, greške koje ste pravili, osećanja koja ste imali – sada u vama stvaraju prevelik oprez za upuštanje u bilo šta novo – iako je to vaša budućnost. Razgovor i saveti od bilo koga vam neće prijati. Morate sami sa sobom da se dogovorite i nađete snagu za korak napred. Dosta ste išli unazad. Ljubavni život ukazuje na tajnu – skrivenu ljubavnu vezu, koja je jedina na ’vidiku’, a koja ne ispunjava vašu potrebu za ljubavlju. U toj vezi nikada nećete biti jedini, postojaće uvek  neko između vas.

Lav

Nameštaće vam se dobro vreme, ljudi, prijatna osećanja. Misli će vam se razvedravati, mislićete pozitivnije i mudrije, što će biti dovoljan impuls da takve ljude privlačite. Prepreke znate, dugo su tu u vidu Saturna u Vodoliji, poštujte granice koje su vam postavljene, koje ste i sami postavili, poštujte nadređene, starije ljude i nećete imati nikakav problem. Dobra energija će vladati, ako umete da obujete cipele koji su vaš broj. Manje će vas stezati, velike spadati i nećete nigde stići.

Devica

Nervoza koju vam uliva Mars u Blizancima, bacajući vas na sto strana – što sa mislima, obavezama, poslovima, biće umerenija u narednim danima. Uspevaćete da razgovarate sa Merkurom u Vagi na miroljubiv način, samim tim će se izbeći moguće rasprave. U emotivnom životu, takođe će konverzacija biti prihvatljiva i uz peckanje koje je uvek prisutno, sve će voditi ka strasti, koja miri sve nesporazume.  Biće haotično, ali nekako  sve s merom i u pravo vreme.

Vaga

I dalje su kod vas tri planete na čelu sa Venerom kao vladarom, i ovo će vam davati prijatna osećanja, ljubav, lepe reči i svesnost svakog trenutka. Uživajte u svemu tome, ali ne preterujte, jer Jupiter vam jedini nije naklonjen i lako svako preterivanje može dovesti do muke. Kao kada se prejedete i nakon toga vam nije dobro danima, i muči vas želudac. Umerenost u svemu, uživanje do daske. Mars će vam davati dobru energiju, Saturn da završite i ’zakucate’, ono što vam obezbeđuje mir u srcu, karijeri i poslovanju uopšte. Kreirajte svoju budućnost u ovoj nedelji jer ćete to moći, izbori su kod vas.

Škorpija

Vaše misli, neizgovorene reči, osećanja koja su neiskazana, skrivena od samih sebe i ljudi, vodiće vas ka osećaju krize. Kriziraćete za istinom pred sobom, ogledalom i savešću. A, u suštini sve to vaše nesvesno se nekada izgovorilo i sve zna, a znate i vi. U ovoj nedelji je moguće da izađete iz osećaja krize kroz priznanje, tačnije prihvatanje sopstvenih slabosti. One vas mogu učiniti još jačim. Slobodne će privlačiti zauzeti, tajne priče, strat, ’zabranjene veze’. Sa strašću nema dogovora i nema stajanja. U poslu je i dalje važno da slušate nadređene. A, porodica neka vam i dalje bude jedino mesto istine i topline.

Strelac

Jupiter u Ovnu kao vaš vladar je u retrogradnom hodu. Iako u dobrom aspektu sa vama daje vam preterivanje. Ili ste preterano srećni i aktivni, ili tužni i neaktivni. Nešto se vraća, osećanja prvenstveno i zato ste nestalni. Kako vas koji osećaj dotakne, tako vas baca u dobro ili loše raspoloženje. Komunikacija će vam biti odlična, ići će iz srca. Razgovarajte o čemu god želite. Podelite sreću, ali i tugu. Ljubavni odnos će vam biti skoro pa savršen. Poslovanje će vam ići lako. U problemu su oni koji su u braku. Tu ima najviše tenzija i pretnji razvodom – koji ne mogu isključiti kao opciju.

Jarac

Budućnost se ’poigrava’ sa vama. Mami vas da pogrešite, sapletete se, uradite nešto loše – što nikad ne biste uradili. Iskušenja su pred vama, kojima treba da odolite. Budite ispravni i dosledni kao i uvek. Ljubavni život je takođe stresan. Meša se neosetno i nesvesno prošlost u svaki atom osećanja. Važno je da prepoznate šta je dobro, a šta je nešto što vam nikako ne odgovara. Niko se neće promeniti, nećete ni vi. A, šta vam prošlost poručuje, sami razlučite. Volite sebe, drugi to ne umeju na taj način. Ugađajte sebi, ne borite se tamo gde nema smisla.

Vodolija

Povremeno buntovništvo (vaš urođeni gen), javljaće se u emotivnoj vezi, ali i u porodici. Smetaće vam ograničenja, ali najviše ona koja ste sami sebi nametnuli, potom i od partnera. Sve ste dozvolili, odlučili zajedno i nema potrebe da se bunite. Komunikacija će vam biti odlična, razgovarajte o svemu i olakšavajte vaš odnos jer vredi. Dobra komunikacija će vam olakšavati posao, saradnju i poslovanje uopšte. Pred vama je generalno dobra nedelja, naklonjene su vam planete. Razgovarajte, pričajte i rešavajte sve što vam smeta, što vas boli i ograničava. Neke granice se mogu pomeriti, ako ste dosledni u tome.

Ribe

Vaša potreba da idealizujete, želite i mislite dobro o svima, teško će biti ostvariva. Prošlost će vas podsećati – svojim prisustvom, da nije sve sjajno. Poslušajte osobu koja vam želi dobro, vreme je da postavite granice nekim ljudima. Porodica ili porodično okruženje je i dalje najaktivnije, i tu će vam se najviše stvari dešavati. Neće biti prijatne, ali tako je trenutno. Ljubavni život će više biti strast, oblik ljubavi koji se ne može preskočit ili zaobići. Uživajte u tome, jer će vam to davati osećaj pripadanja.

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com