Zeleni Ljubavni horoskop za 2017. godinu

Godišnji horoskop

2017

   Ovan 

„Ljubav nije u tome da zaljubljeni gledaju jedni druge, već da zajedno gledaju u istom pravcu”

Antoan de Sent Egziperi

Ljubavni život u narednoj godini biće poput semafora.Počinje sa crvenim svetlom. Stajaćete u koloni, s jednim okom u retrovizoru, jednim ispred sebe, nogom na kočnici. Noga za gas biće u pripravnosti, ali će vam u glavi biti signal da ne treba da pojurite. Raskrsnica će biti ispred vas. Ako ne znate gde treba da skrenete, vreme je da odlučite, do proleća. Jedino rikverc nije opcija zato što će iza vas biti dosta automobila. Od proleća do jeseni narandžasto svetlo će vam dati prolaz, prav put, skretanje levo ili desno… po vašem izboru. Posavetovala bih vam da ne primate stopere, neka vam suvozač bude neko ko zna put i adresu vašeg srca. Slučajni prolaznici će vas provozati u pogrešnom smeru. Od jeseni pa do kraja godine, zeleno svetlo, sa suvozačem, odvešće vasdo zajedničke adrese. Vežite sigurnosni pojas i uživajte u vožnji!

   Bik 

„Ljubomora se uvek rađa s ljubavlju, ali ne umire uvek s njom”

Artur Šopenhauer

Vaš ljubavni život će ličiti na kompletan nedeljni ručak. Početak godine označiće toplo predjelo, začinjeno prijateljstvom, pomešanih osećanja. Mirisaće vam na prošlo vreme. Zalogaji će vam povremeno prijati, potom donositi gorak ukus, koji ćete vinom ispirati. Podgrevaćete ohlađeno predjelo do kraja maja, a onda će vam biti posluženo glavno jelo. Nećete biti gladni, nećete odmah krenuti da ga jedete. Razgovaraćete sa sobom, okolinom, sećanjima, posmatrajući kako izgleda sto. Imaćete vremena da osetite kakvog je ukusa toplo i hladno jelo. Ukus se neće menjati, ali vaša čula hoće. Do kraja oktobra trajaće promene, a potom će stići desert. Sladak, primamljiv i neodoljiv. Pored glavnog jela izgledaće drugačije, svežije. Preporučujem vam dijetu u kojoj se šećer izbegava. Glavno jelo vam je promenilo ukus, možete ga jesti hladno, i uvek će biti istog, dobrog ukusa. Začine možete dodati sami. Desert se pojede odmah, i ne ostane ništa posle njega.

   Blizanci 

„Ko je bio voljen, zaboravio je. Uspomene imaju samo oni koji su voleli”

Duško Radović

U ljubavi vas očekuje polaganje ispita praktične nastave. Ono što znate, samo mislite da znate, sad ćete morati praktično da primenjujete znanje. Pokazivaćete šta ste naučili, prvenstveno sebi, dok budete obnavljali gradivo, a potom i pred voljenom osobom. Aprilski ispitni rok će vam biti najteži jer ćete polagati dva ispita. Prošlost i budućnost. Popravni ispit, ako padnete neki, imaćete krajem avgusta. To neće biti poraz, već ponovljena šansa da ljubavni ispit prođete s najboljom ocenom. Diploma će vam biti u srcu, kao sigurnost za budućnost. Do kraja godine, ona će vam obezbediti stalni angažman, uz osobu koja će voleti i poštovati zajedničko sutra, jer će zajedno s vama odbaciti prošlost. Ovo će vas sačekati ako budete polagali ispit pred jednim srcem. Ukoliko ih bude više, pašćete godinu.

   Rak 

„Ljubav gleda kroz naočare kroz koje joj se bakar pričinjava zlatom, beda bogatstvom, a krmelji biserima”

Migel de Servantes

Pred vama je ljubavna godina u kojoj ćete biti vojnik s ružom. Trnje koje će vas bosti po prstima, biće prošlost. Možete ga otkinuti, pomeriti prste, ili čak baciti ružu. Važno je da ne skidate uniformu, uberete svežu, ovaj put crvenu ružu s mladim trnjem, koje ne bode. April, kad proleće kreće da buja, kad cveta cveće, doneće vam najtežu borbu. Sa sobom i bacanjem zimske ruže, koja vas je ispovređivala. Snagu ćete dobiti uz mirise svežine, novih boja i mirisa cveća. Tada polako skinite uniformu, deo po deo, čizme nek vam budu poslednje. One će gaziti jednom nogom prošlost, a drugom će koračati ka budućnosti. Za ruku će vas držati sigurnost ljubavi, pupoljak ruže, koji će do jeseni prerasti u cvet. Umnožite ga, dobićete vrt prepun cveća kojim ćete bosi, sigurni i srećni , koračati od jeseni do zauvek.

   Lav 

„Koliko više žrtvuješ svoje ja, toliko je jača i istinitija tvoja ljubav”

italijanska poslovica

Vaš ljubavni život biće poput parfimerije. U njoj ćete najviše vremena provoditi tražeći odgovarajući parfem. Dopadaće vam se mnogi, uzimaćete ih. Neki će na vašoj koži mirisati drugačije nego u bočici, neki će brzo vetriti, a neke bočice će se polupati. Mirisaćete do kraja avgusta na različite parfeme. Prijaće vam promene, dopadaće se i ljudima oko vas, ali u suštini nećete sebi mirisati na sebe. Možete, i bilo bi poželjno, da se vratite svom starom, dobrom, jakom parfemu. Onom koji ste godinama nosili, po kom ste sebi prepoznatljivi, koji vam je odavno u koži. Od jeseni pa do kraja godine ili ćete se vratiti svom parfemu ili ćete naći, najzad, onaj koji miriše skoro isto kao vaš. Čula će vam ponovo raditi na poznati miris, jer koža pamti ono što joj najbolje prija.

   Devica 

„Ako ti u pamćenju ne prebiva ni najmanja ludost na koju te navela ljubav – nikad nisi ni voleo”

Viljem Šekspir

Mačka, intelignetna, lukava, svoja, pedantna, opisaće vaš ljubavni status u ovoj godini. Do sredine avgusta, lovićete miševe prošlosti. One koji se sakrivaju i beže od vas u mišju rupu. Zavaraće vam trag, ponuditi toplo ognjište, krilo i ruku koja će vas maziti, ali zbog sebe, ne zbog vas. Češkanje, redovan obrok, prijaće vam spavanje u krevetu, dok miševi ponovo ne počnu da se javljaju u vašoj glavi. Prošlost se ne dâ zavarati i moraćete da nastavite da je lovite, pojedete, svarite i vratite se u ognjište. Mada je velika šansa da vas neće ponovo primiti. Postaćete mačka lutalica, ali ipak ona koja ima devet života. Jesen će vas dovesti do vrata gde će vas sačekati raširenih ruku, iskrenog osmeha, s pravom a ne veštačkom hranom. Dobićete ljubav koja greje, prešćete od zadovoljstva, ali ćete morati da jurite miševe prošlosti osobe koja će vas činiti srećnima i sigurnima. Tada će vaša lukavost i intelgenicija uraditi sve ono što je potrebno da ostanete sami i srećni.

   Vaga 

„Ljubav nije čudo, ali čini čudesa”

Milan Begović

Ljubav će ličiti na savršene, davno željene cipele s visokom potpeticom. Najzad će vaš stav, hodanje, ispravljena ramena davati visoko dignutu glavu i sreću. Nema veze što će vas žuljati, što će vas boleti noge, kičma. One će biti prelepe, kvalitetne i skupe. Vodiće vas ulicama srca do marta, onda će početi da otpada flekica, krpićete ih kod obućara, malo će se iskrzati od kiše. One neće želeti da ih nosite svakog dana. Do juna će svako obuvanje stvarati neki problem, žulj. Nosićete drugu obuću, tražićete ponovo da kupite iste cipele, jer su one jedine koje želite. Naćićete skoro iste, s otvorenim prstima, gde će noga moći da diše. Ionako dolazi leto i moći ćete da ih nosite na bose noge. Do jeseni će vas savršeno upotpunjavati. Davaće vam uzvišen osećaj, sa slobodom disanja i ljubavi. A onda kupite iste bele, da vam se slažu uz belu haljinu, veo i bidermajer.

   Škorpija 

„Ljubav je najslađa greška ljudske taštine”

Henrik Ibzen

Vaš ljubavni život će ličiti na tašnu koju svakodnevno nosite sa sobom. U njoj će biti sve što vam je svakog dana potrebno. Uzimaćete naočare za sunce, stavljaćete ih kad treba i ne treba, isto i one za čitanje. Važno je da ih svaki put obrišete da biste jasno videli to što pratite. Iz novčanika ćete uzimati novac, plaćaćete dnevne potrebe, ali i dugove u aprilu. Papirnim maramicama brisaćete suze i znoj. Crvenim ružem zavodljivosti biće vam namazana usta i popravljaćete ga svakog dana. Tražićete po torbi dokumenta, žvake, ključeve… da biste otključali srce. Biće vam bušna torba, često s pocepanom postavom.Krpićete je. Iako ste emotivno vezani za nju, od oktobra bi trebalo da kupite novu. Imaćete veliki izbor, razne cene i kvalitete. Birajte onu koja će vam trajati, onu koja će ići uz vas, onu bez postave koja se cepa. Kožnu,koja će vam trajati godinama i koju ćete čuvati do kraja života. Birajte je bez naočara, srce će vas odvesti ka njoj. Ono, ipak, najbolje vidi.

   Strelac 

„Velika srca vole, mala traže da budu voljena”

Rabindranat Tagore

U ljubavi će vam se odvijati četiri godišnja doba. Počinje zimom,kao i vaš znak. Sa hladnim osećanjima, klizavim uzbrdicama, s kaputom, šalom i rukavicama. Grudvaćete se sa sobom, problemima u srcu, padaćete po ledu.Ispucalih kolena i ruku, tako ćete ići do proleća. Onda kreće lagano otapanje, prolećna depresija i traženje zelenila, nečeg novog, kao spasa.Dopustite da budete nađeni. Leto će vam doneti skidanje oklopa sa srca, topao osmeh i vrele noći. Sunce će vam raširiti srce, koraci će vam se lepiti po asfaltu sigurnosti. Vodiće vas zagrljene ka jeseni, zrelom žitu i svatovima. Iduću zimu ćete dočekati sigurni, u toplom domu, čajem koji krepi u čekanju ploda ljubavi.

   Jarac 

„Ljubav nema godine, ona se uvek rađa”

Blez Paskal

Ljubav će biti poput stare kutije s nakitom. Kvalitetna, ali iskrzana kutija u kojoj su vaše ogrlice, naušnice i narukvice. One koje vas ulepšavaju, daju notu arogancije, tajanstvenosti i dostojanstva. To su pokloni ljubavi, stari i vredni. Odbijaćete novu kutiju, moderni nakit jer se vezujete za uspomene. Do jeseni ćete otvarati svoju kultnu kutiju, nosićete nošen nakit, navike i staro srce. Onda ćete dobiti savršenu, novu kutiju, veću, modernu, u kojoj će biti mesta da stavite stari nakit, i odozgo da ređate nove uspomene. Sve će biti u njoj, sve je deo vas, ali ćete biti sigurni da time što dodajete nov nakit, ne kvarite ništa od starog. Staru kutiju odnesite u podrum prošlosti. Novu stavite isped ogledala ljubavi koje će vas podsećati svakog dana na sebe.

   Vodolija 

„Voleti znači naći u sreći tuđoj svoju sopstvenu”

Gi de Mopasan

Vaš ljubavni život biće kao ružičaste, ronilačke naočare. Mašta će vas voditi dubokim vodama strasti.U dubinama će vam naočare davati nestvarne odsjaje ljubavi. Sve će izgledati lepše i toplije nego što jeste. Posebno što će biti tajno. Činiće vam se da je obala uvek blizu, a biće sve dalje i dalje, dok ne stignete do pustog ostrva. Leto će vam dati iluziju, ružičaste sunčane naočare učiniće da se ne osećati samimima. Bićete ostrvo samoće, i početkom jeseni to ćete spoznati. Kraj oktobra će vam doneti bistro oko, čisto srce i strast koju će buditi reči sigurnosti. Naočare za vid biće vam potrebne da jasnije vidite sreću. Gledajte napred, ne okrećite se i bacite ronilačko odelo, pred vama će biti zemlja.

   Ribe 

„Ljubav je onaj predivni dar da nekoga sagledamo onakvim kakav on nije”

Kejtlin Metjuz

Ljubavni život će vam biti poput oluje. Odjednom će početi da duvaju vetrovi, pada kiša, seva, grmi i iz vedra neba pašće ljubav na vas. Uplašiće vas silina vetra, bićete mokri, drhtaćete, ali nećete pobeći u zaklon. Čekaćete da se smiri, da se opustite. U aprilu će naglo stati, i nestati. Bićete zbunjeni, čeznućete za tom jačinom oluje koja vas je preplavila od početka godine. Leto će je vratiti. Biće jaka i topla. Prijaće vam jer će vam hladiti upaljeno telo. Jesen će vas voditi ka spajanju „za zauvek“. Oluja ljubavi će vam doneti mir, plodnost, bebu, i strahovi će nestati iz vašeg srca, reči i misli. Dobićete mirno more kojim ćete ploviti udvoje u čekanju trećeg.

Srećna Nova godina, nek vam ljubav bude pokretač za sve!

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com

Horoskop objavljen u modnom dodatku magazina Hello.

15673216_10207996779542244_1484929692_n