Venera u Devici

Astrološki tekstovi

čaša devica

Roditi se sa Venerom u Devici, znači da vas kroz život vodi razum, a ne srce.
Ova Venera, prvo sumnja u sebe, preispituje svoja osećanja, kako i koliko se uklapaju sa rečima. Izgovorenim, i onim koje priperema da izgovori. Traži logiku u postupcima partnera, sumnja u spontanost, tačnije za njih ona ne postoji. Sve mora da ima svoje zašto. U stanju se je satima, danima, noćima da priča sa sobom, partnerom, zašto je nešto urađeno, rečeno, zašto nije, ako nije… Njoj mora sve da bude kristalno jasno, u sve mora da se uveri, ne veruje u ljubav ako nema dokaza. A kako se ljubav dokazuje, to samo ona zna. Ova Venera muči sebe sumnjama, strahovima, sklona je da se razboli od razmišljanja. Ne podnosi neurednost, ljubav može da prestane zbog prljavih čarapa, ruku, neprijatnog mirisa, srkanja supe… Ako neko ko je sa njom ne radi, ne uči, tu je ljubavi kraj.
U braku joj nije teško da ’služi’, sređuje kuću, ide u nabavku i kupuje sve najpovoljnije, radi po ceo dan ’iz ljubavi’. Pored toga, oko je uvek na časovniku, tačno zna kada partner, deca, treba da stignu kući. Odmah moraju da se izuju, peru ruke, presvlače i sve po redu. Ako toga nema, kreće zvocanje.
Sumnje idu dotle da se ne libe da proveravaju partnerov mobilni telefon da vidi pozive, sms, hakovanje partnerovih naloga na internetu da vide s kim se dopisuje. To je ’posao’, koji rade sa strašću kakvu nikada neće pokazati u ljubavi ili krevetu. Njima je strast u mozgu. Otkrivanje, učenje, rad, tačnost, to je jedino što ih drži u uzbuđenju.
Ova Venera takođe voli novac, materijalne vrednosti da ih rasporedi, štedi i daje na kašičicu kao i ljubav. Ona ume da se ’proda’, za novac ako shvati da je tu ljubav i mir. Plaši se da bude ostavljena, sama, u stanju je da moli za ljubav.
Venera koja nema dostojanstvo, strast, sumnjičava, ljubomorna. Svojim intelektom uništava ljubav u sebi i oko sebe. Ne prepušta se snovima, iluzijama, spontanosti, ne ume tako da voli.
Merkur, kao dispozitor će dati tačniji opis Venere u Devici, kao i polje u kom se nalazi.