Važnost aspekata i podznaka u astrologiji

Astrološki tekstovi

superotni-znakovi

 

 

Često mi ljudi govore, kako se oni ne pronalaze u svom znaku, a ni podznaku. Pokušaću što jednostavnije da objasnim.
Podznak, se odnosi na prvu kuću u horoskopu koja predstavlja nas. Naš izgled, energiju, ličnost… Opet će neko reći, da ne liči ni na svoj podznak. Normalno da ne liči, jer nije samo ovo dovoljno.
Ako je neko u podznaku Ovan, očekivaće se akcija, strastvena osoba, neko ko grabi ka svom cilju. A recimo nije tako. Kako sad? Vladajuća planeta Ovna je Mars. Mora se pogledati u kom znaku je Mars. Ako je u Biku, Lavu, Devici… Dobija se drugačija slika. To neće biti juriš Ovan. Potom se gleda vladajuća planeta tog znaka u kom je Mars, ako je recimo Bik pogledamo gde je Venera pa se opet sklapa priča. Važno je, i u kojim kućama se nalaze Mars i Venera, imaju li nekih aspekata prema podznaku ili ne. Ako su u uglovnim kućama (1, 4, 7 i 10), onda to igra veliku ulogu u razvoju ličnosti. Način na koji je neko, ili nešto uticalo na ličnost, način na koji će se iskazati u životu. Pre svega ovoga je jako važno, ima li još neka planeta u prvoj kući, ima li ona nekakav aspekte prema nekoj od važnijih kuća ili ličnih planeta. Od velike važnosti je da li su povoljni ili nepovoljni aspekti koji će modifikovati način ponašanja, borbe, načina uživanja ili recimo strahova kod osobe. Kao i potencijale, i mogućnosti.
Tako da ako je neko Bik na podznaku važno je znati u kom je znaku Venera i Mesec.
Blizanca, planeta Merkur.
Rak, Mesec i Jupiter. Rak sa Mesecom u Lavu, Škopriji ili Vodoliji ne može nikako biti isti.
Lav, je Sunce svoj na svome tu se posmatra u kojoj je kući Sunce (znak), i aspekti.
Devica, takođe gde je Merkur.
Vaga, gde su planete Venera i Saturn.
Škorpija, planeta Mars.
Strelac, planeta Jupiter.
Jarac ,planeta Saturn i Mars.
Vodolija, planeta Saturn.
Ribe ,planete Jupiter i Venera.
Važno je u kojim kućama su vladari podznaka, u kojoj kući je Sunce odnosno znak, aspekti koji ih spajaju ako ih spajaju i gomila drugih pojedinosti. Zato je svaka natalna karta priča za sebe odnosno svaka osoba je priča za sebe. Nema dve iste nigde, i nikako.
Skup svega ovoga daje kakva je neko ličnost, i zašto ne liči na svoj znak ili podznak.

Znači, važan je podznak, aspekti prema podznaku, vladajuća planete podznaka, vladari  vladajuće planete, i opet njihovi međusobni aspekti. To je samo za ličnost.

O, važnosti Sunca i Meseca, Merkura… položaja u kućama, aspektima. Uglovima, u karti je tek druga i duga priča.  Za tomove.