Zeleni nedeljni horoskop od 16.12. do 23.12. 2019.

Nedeljni horoskop
Dani pred nama će doneti dobijanje na vremenu. Iskoristiti prazan hod za završavanje poslova, odlaganih priča s prijateljima i razgovor sa osobom do koje nam je stalo. Ovi dani, dok ne krenu dešavanja spolja, radimo ono što je u nama, unutra. Popravimo, šta se popraviti može, stavimo tačku na nepopravljivo.

Ovan

Razumećete sebe, ljude oko sebe, ali teško da će oni sa kojima ste emotivno vezani, razumeti vas. U poslu ćete se odlično snalaziti, dogovori i ugovori će teći normalno. Komunikacija, takođe. A onda, oni koje volite, i koji vas vole neće shvatati šta želite. Bolje je da ih ne ubeđujete. Bilo da je reč o porodici, prijateljima, emotivnom partnerom. U ovoj nedelji neće umeti da osete ono što vi osećate, a ni vi ono što oni osećaju. Naiđu takvi dani, a i prođu.

Bik

Vaš emotivni status je kompleksan. Ljubav postoji, ogromna, a istovremeno i netrpeljivost. Obostrano se odbijate tvrdoglavošću, inatom i energijom koju nosite u sebi. Kod nekih će to pobuditi strast, kod nekih svađanja, a kod nekih i konačni raskid. Zavisi, na koju nogu, ko ustane. Posao, s druge strane će vam ići odlično. Posebno onima koji rade u manjim firmama, ili u porodičnom poslu. Ostali, takođe neće imati problema. Tako da, s poslovne strane ćete bar biti mirni. Dok u emotivnoj, može da se očekuje svašta.

Blizanci

Predugački i preširoki razgovori vas očekuju. Pomalo dosadni i filosofski nastrojeni. Umećete da se snađete u tim pričama. Vama pričanje ide od ruke, ali gubićete vreme. A moraćete da slušate, jer od toga će vam zavisiti razna partenrstva, zakon ili partnerska veza. Mislim, ne morate, ako želite da da zeznete sve što ste do sada stvarali. Dakle, spremite jezik, vaše najjače oružje, i pričajte pričice. Imaćete koristi, posebno u sklapanju poslova, a i u intimnom životu jedan dobar i dugačak razgovor, odvešće vas ponovo ka kvalitetnoj vezi.

Rak

Jupiter u Jarcu će vas gurati ka budućnosti, praktičnim i materijalnim stvarima. Zajedno sa Saturnom, da obezbeđujete status i karijeru. Mars u Škorpiji će vas začinjavati strašću, maštom, dodavaće vam snove o ljubavi i strasti. Potrebno je da izbalansirate sve. U stvari, moraćete da se podelite. Nećete moći da se bavite sa obe stvari. Budite u jednom danu strastvena maštalica. U sledećem surovi profesionalac, koji će svoje obaveze i udžnosti obavljati besprekorno. Samo tako ćete imati uspešnu nedelju. Ne sme biti mešanja baba i žaba.

Lav

Odlična komunikacija, dobri sagovornici daće vam uspešnu radnju nedelju. Koncetrancija će vam biti na zavidnom nivou, i moći ćete da završavate poslove kako treba. Imaćete podršku nadređenih, što će vam mnogo olakšati saradanje, posebno onima što sarađuju sa inostranstvom. U ljubavi ćete biti svesni da nešto ne štima. Tačnije, imaćete taj osećaj. Ako želite razgovarajte o tome. Ako ne možete, nećete ili ne želite, taj osećaj neće proći, samo će narasti kao kvasac. Na vama je odluka.

Devica

Pregovori, ugovori i razgovori će teći otežano. Ne zbog vas, nego zbog suprotne, neozbiljne strane. Pustite neka se ispriča, doći će i vaše vreme, kod ljudi koji treba da čuju ono što imate da im kažete, i nadasve da vas razumeju. U ljubavnom životu, mešaju se strast i ljubav, dajući vam sigurnost kakvu odavno niste osetili. Uživajte u svom intimnom životu, a oni koji razmišljaju o zajedničkom životu, ili braku, pravo je vreme da to urade.

Vaga

Rebus nedelja je pred vama. Samo će vas mudrost, intuicija ili dobro poznavanje osobe/situacije, spasiti da odreagujete kako treba. Naime, reči koje vam budu upućene, biće dobre, sjajne i odgovrajuće. A osećanja će vam hladiti postupci istih tih ljudi, ili partnera. Vreme je jedini igrač. Ne reagujte, ne ljutite se, ne upadajte u depresuju. Sve će se samo od sebe posložiti. Budite mudri, hladni i ’nedodirljivi’, tako ćete shvatiti o čemu je reč. U skladu s time, tek onda reagujte.

Škorpija

Mars je i dalje kod vas, daje vam dobru energiju, pozitivni stav, prodornost i snagu regeneneracije. Komunikacija vam neće biti sjajna, ali ćete znati kako to da popravite. Ljubavni život je stabilan, ljubav sigurna i trajna. Akcije usmerene na praktično i realno. Generalno, pred vama je dobra nedelja, samo pazite da ne nasedate na površne reči, jer to nije vaš nivo. Propustite priliku da vas neko, nedostojan vas, povredi.

Strelac

Sunce i Merkur u vašem znaku, daće vam jasne misli, reči i svesnost svih situacija. Ne možete se izvlačiti da nešto niste shvatili. Nejasnoća neće biti, sem ako ih sami ne napravite u svojoj glavi. Dobra nedelja je za posao, sklapanje novih kontakata, saradnje- posebno sa inostranstvom, ili ljudima koji imaju veze sa inostranstvom. Ljubavni život će vam biti stabilan, da vam čak u nekom trenutku može biti dosadno. Ne tražite hleb, preko pogače.

Jarac

Tri planete u vašem znaku, od kojih je i dalje glavni Saturn, stavljaće vas u situacije u kojima najrađe ne biste bili. Životna, emotivna, društvena, poslovna i prijateljska iskušenja su pred vama. Provera naučenih lekcija, gde će vam pomoći Jupiter jer će vam dati znanje, mudrost i moral. Venera, učvrstiti osećanja. A na vama je samo da prepoznate te situacije. Budite oprezni i nadasve mudri. Nema opuštanja još uvek, ali ima sijaset prilika da učvrstite sebe i dobijete samopuzdanje, i ispunite svoje ciljeve.

Vodolija

Ispred vas je sve čisto. Budućnost, dani, ljudi, poslovi, prijatelji, ljubav. Iza vas su prepreke, strahovi, neizvesnost i kočnice. Kad kažem iza vas, mislim na ono što je u vama, vašu podsvest. Ili je to pak, sve ono što je tajno, ’zabranjeno’, a za vas privlačnije. Odlučite se. Morate to sami sa sobom da se dogovorite. Hoćete li belu budućnost, koja vas čeka, ili crne tajne koje vas vuku ka sebi. Ako ne možete sami, porazgovarajte s nekim stručnim licem. Problem je u vama.

Ribe

Sve što je realno, praktično i opipljivo, ići će vam od ruke. Kako u poslu, tako i u emotivnom odnosu. Ono, oko čega se natežete, pokušavate da promenite, u bilo kom segmentu vašeg života, neće ići. Jednostavno, prihvatite ili odbacite. Ne menjate se ni vi, neće ni niko drugi. Komunikacija, samim tim i misli, biće nejasne i vaše nedoumice će rasti. A sve je tako jednostavno, ako ste realni. Važno je da imate izbore, realne.

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com