Zeleni nedeljni horoskop od 11.5. do 18.5.2020.

Nedeljni horoskop

Pred nama su dani u kojima u retrogradni hod kreću Venera i Saturn. Venera od 13.5. do 25.6., Saturn do11.5. do 29.9. Periodi preispitivanja su uvek prisutni kada su planete u retrogradnom hodu. Venera će doneti neku osobu iz prošlosti, ili preispitivanje postojeće veze. Ljubavne veze će biti na ispitu. Saturn će nam postaviti izazove, teške, da bismo se potrudili kad krene direktno uz iskustvo, završavali započeto. Krajem nedelje će i Jupiter krenuti retrogradnim hodom, od 14.5. do 13.9. Doneće nam povratak sebi, veri u sebe. Ipak, prijateljstvo i prijatelji će obeležiti ovu nedelju. Kao blagoslov odabranih nam ljudi. Ostalo će se vremenom kristalisati. Svakako, važno je da tri planete kreću retrogradnim hodom. Uticaće na one kojima je vladar podznaka ili znaka, Venera, Saturn ili Jupiter.

Ovan

U prvim danima, sve će vam teći kako treba. Dobra energija, komunikacija, dogovori i ugovori. Potom će početi energija da slabi. Vrsta premora ili želja da se malo povučete. Nije loše da se od sredine nedelje sklonite, odmarate se i posmatrate druge kako rade. Iz toga ćete videti gde ste vi u svemu tome. Ljubavnim životom bićete zadovoljni. Biće vam uzvraćena svaka vrsta emocije. Kod nekih, slobodnih, počeće da se javljaju porivi za avanturom, tajnom vezom, ili će ih osvajati neko zauzet. Odluka je na vama.

Bik

Venera, kao vaš vladar kreće retrogradnim hodom. Počinje preispitivanje, kako veze, partnera, tako i samoanaliza postupaka i osećanja. Nije to nešto što će se dešavati slučajno, sigurno će biti materijala za to. Iz toga možete izvući najbolje, Sunce je kod vas i samim tim ćete osvestiti, ako postoji nešto nejasno. Samim tim, krenućete do rešenja. Što se tiče poslovanja, ako je po zakonu, nećete imati problema. Biće standardna radna nedelja, sa mogućnošću napredovanja.

Blizanci

Merkur je u vašem znaku, bićete svoji na svome. I Venera je u vašem znaku, ova što kreće retrogradnim hodom. Vi ionako uvek razmišljate, tako da će vam ovo biti prirodno stanje. Lako ćete i otvoreno razgovarati o svojoj vezi, sa partnerom i sobom o osećanjima. Merkur će vas ipak voditi, jer vam je vladar. Racionalizovaćete sve situacije. U poslu će vam krenuti sve što je do sada stajalo. I vaše ideje će biti prihvaćene. Prepreke, neće postojati.

Rak

Jupiter, kao vaš suvladar kreće retrogradnim hodom, u opozitnom znaku Jarca. Vratiće vas na neka pravna dešavanja, nešto što ste započeli krajem godine. Isto tako, povratak će se dešavati i u vama samima. Povratak sebi, veri u sebe, i jednostavno ćete postajati polako realni, praktični i na zemlji. Komunikacija i ljubav sa retrogradnom Venerom u Blizancima, u vašem dvanaestom polju, vodiće vas ka nekim tajnim pričama, ljubavima. Ali i prema osvešćivanju svega toga, jer će vam racio biti izražen i aktivan. Srce će biti u drugom planu u ovoj nedelji.

Lav

Dobra komunikacija, saradnja, dogovori i ugovori vas očekuju. Ne i dobar odnos sa nadređenima. Tu ćete nailaziti na neslaganja, naredbe i sve ono što ne podnosite. Pokušajte da budete diplomatični. Smeškajte se i radite po svome. Emotivnim odnosom, bićete zadovoljni, do sredine nedelje. Onda ćete vi početi da sve gledate drugim očima. Nešto što traje neko vreme, a prelazili ste preko toga, sada nećete. Sve je moguće, mada, uz iskren razgovor ništa nije nerešivo. Slobodni će imati poriv da se sastave sa bivšim partnerom. Odluka je na vama, ja vam to ne bih savetovala.

Devica

U razgovorima nailazićete na nezrela razmišljanja, nepouzdane ljude i saradnike. U svakodnevici ćete uspevati da se snađete, u poslu teško. Sa nadređenima ćete imati dobar odnos, sa kolegama i saradnicima, otežano. U emotivnom statusu, vratiće vam se osećanja, negativna, koja ste imali i ranije. Biće to posledica guranja pod tepih nekih problema. U ovoj nedelji nećete uspeti ništa da rešite. Ali zato razgovarajte sa sobom, donesite odluku i stanite iza nje.

Vaga

Retrogradni hod Venere u Blizancima, vama neće smetati. Istina, doneće vam neka prošla osećanja, ali lepa. Imaćete mladalački polet, vesele misli i sve će biti začinjeno prijatnim dešavanjima. Komunikacija sa Merkurom u Blizancima, doneće vam jasnu komunikaciju. U poslu ćete imati uspeha, vaše ideje će biti prihvaćene. Idealna nedelja da završite poslove vezane za porodicu, ili deo prošlosti.

Škorpija

Ne vidite realno ljude preko puta vas, a ni oni vas. Svaka vrsta dokazivanja, u ovoj nedelji biće neuspešna. Sačekaćete da se nebo razvedri, da biste se videli jasno. Zbog toga, bolje je da ne komunicirate, osim kad je neophodno i poslovno. Ljubavni odnos će biti sveden na strast, i to od sredine nedelje. Sem toga, neće biti ničega. Slobodni će tražiti zadovoljenje emotivne gladi. Naći će samo telesnu. Brza hrana, i ništa od toga, sem osećaja trenutne sitosti.

Strelac

Komunikacija vam neće biti sjajna. Poslovanje će zbog toga biti otežano. Neke stvari ćete morati da radite više puta. Ne nervirajte se, greška neće biti vaša. Jednostavno je tako, ljudi oko vas će biti dekoncentrisani, a to će se odraziti i na vaš posao. U emotivnom životu, vratićete se na nešto već proživljeno i doživljeno. Novo se ništa neće dešavati. Vi ćete imati potrebu da se osamite, i susretnete sa sobom. Biće to zanimljiv susret, okrepljujući.

Jarac

Saturn će vam otežavati kretanje, ali vama što je teže, to se bolje snalazite. Jupiter će vam dati notu povlačenja, razmišljanja i kovanja novih planova. Krenite polako da gradite svoju sutrašnjicu, sa studioznim planovima. Nemojte ništa na brzinu. Emotivno ćete biti rasejani. Prijaće vam u nekom trenutku, neozbiljnost u vašoj vezi, a potom će vas to isto nervirati. Od sredine nedelje vaša energija će biti bolja, i manje ćete se nervirati.

Vodolija

Lagana i dobra komunikacija, mnogo će vam pomagati u svakodnevnom životu, posebno u poslovnom. U emotivnom, takođe. Vratićete se, emotivno u neko prošlo vreme i to će vam prijati. Saturn će vas i dalje kočiti, i vraćati polako na dešavanja krajem prošle godine. Možete to da posmatrate iz dva ugla. Jedan je da ćete imati priliku da završite ono što ste započeli, a drugi je da ste mislili da ste završili, a problem se ponovo pojavio. Očigledno nije završeno, razmišljajte i nađite načine da to završite. Imaćete s kim da se dogovarate oko toga.

Ribe

Prošlost će se pojavljivati u rečima, osećanjima, mislima. Neke ste prizvali, a neki će s pravom doći do vas. Postoje neraščišćeni odnosi, nešto što ste ostavili nedovršeno. Staće ispred vas, a vi vidite šta ćete. Bilo bi dobro da završite taj deo svog života, da biste mogli da nastavite slobodno dalje. Posao će vam ići dobro, sporo ali biće stabilno.

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com