Godišnji horoskop za 2019 godinu

Godišnji horoskop

Ovu godinu će obeležiti dve lične, važne planete koje su u sedištu. Saturn u Jarcu, koji je bio pre dvadeset osam godina. Jupiter u Strelcu, koji je bio pre dvanaest godina. Saturn u jednom znaku ostaje dve i po, do tri godine.
Jupiter u jednom znaku ostaje godinu dana.

Ovo je ujedno ponavljanje ciklusa, zbog toga je važno da se setimo šta nam se dešavalo u tim godinama. Da li su bile dobre ili loše godine. U zavisnosti od tog sećanja, a posebno od pozicije u natalnoj karti, zavisiće uticaj ovih planeta na pojedinca.

Saturn je malefična planeta. Loša, teška, surova i sirova. Sa Saturnom nema pregovora, on nameće moranja. Traži strpljenje, rad, odricanja, nameće strahove, prepreke. Muči i uči. Ali ne ubija. Ko njegove lekcije primeni, biće nagrađen za rad i trud. On ceni poslušnost, skromnost i kao svaki učitelj, ume da  na kraju da dobru  ocenu.  Bunt ne sme da postoji, što se više bunimo, više će stezati i dodavati strah, neizvesnost. Molbe takođe, hladan je i surov. Neumoljiv je, ali pravedan. Promene koje on donosi su teške, ali donose zrenje jer za njegove lekcije, koje su spore i naporne je potrebno vreme. Sam Saturn je vreme, pokazatelj naučenih lekcija od njega.

Jupiter je benefična planeta. Lepa, šarena, optimistična. Preterivač, ako se raspusti. Jupiter je moral, zakon, učenje o sreći. Davanje, bezrezervno i dečije iskreno. Prečesto naivac, jer sreća zavara i uvek se hoće još. A Jupiter je tu da dodaje sreću, čini nas nepažljivima, gladnima te tolike sreće, šansi i povoljnosti u životu. A čovek koji je pregladneo, kada se prejede ume da mu sve presedne. Jupiter nema kočnicu, čovek je takođe gubi i trčanje ka dugi je lepo. Šanse za napredak će biti više nego ranije, prilika za uspeh takođe. Kao kada dobijemo milione na lutriji, gde ih pre potrošiti! I zbog Jupiterove naivnosti i dobrote, vrlo brzo ostanemo bez ičega. Jupiter, često zbog preterivanja ume da izgubi sve, najviše sebe. Umerenost u svemu je poruka za narednu godinu.

Jupiter i Saturn po znakovima:

Ovan

Jupiter u devetom polju, Saturn u desetom polju. Dakle, Saturn je glavni jer je na vrhu karte. To se uglavnom odnosi na budućnost, karijeru, životni status. Pošto je kvadratni znak, obostrana netrpeljivost i borba će postojati. Ali ne sme biti brza, kakvu vi jedino umete da vodite. Jupiter će vam davati, trigonski vetar u leđa, ali na kapiji je ipak Saturn. I taman kad pomislite da ste uspeli, on će vam postavljati novu prepreku. Dakle, prilika ćete imati više nego ikada. Za posao, karijeru, ljubav, putovanja ali ako ste sve to ’zaradili’. Ništa vam neće past s neba, jedino će vas Jupiter često obradovati, ali Saturn čeka da mu donesete pečatiranu knjižicu sa dobrim uspehom. Morate imati raspored, plan i ići po tome ne krešeći zakone. Pravne ili moralne. Uspeh koji postignete u ovoj godini, biće dugotrajan, dugovečan, a na vama je da budete strpljivi i da prilike koje budete dobijali mudro iskoristite.

Bik

Jupiter u osmom polju, Saturn u devetom polju. Sa Jupiterom nemate dodirnu tačku. Ne verujem da ćete osetiti bilo kakav uticaj. A ako ga bude, doneće vam podršku drugih ljudi, novac ili nasledstvo. I mogućnost više seksualnih partnera. Sa Saturnom ste u trigonu, dobrom aspektu i doneće vam odličnu godinu za praktične stvari, materijalne vrednosti. Posao, koje će imati veze sa inostranstvom, a ujedno će biti povezan i sa domovinom. Dobra je godina za učenje, doučavanje, putovanja i učvršćivanje materijalnih vrednosti. Kupovina nekretnine, pokretanje privatnog posla uz veliku podršku okoline, obeležiće narednu godinu. Sticanje materijalnog mira.

Blizanci

Jupiter u sedmom polju, Saturn u osmom. Sa Jupiterom imate dodirnu ne baš lepu, ali je imate tačku. Sa Saturnom nemate nikavu, a i dosta vam je bilo dok je bio u Strelcu. Ipak, u osmom polju će vas dotaći na nekom dubljem, nesvesnom nivou. To što vas bude dotaklo, neki strah, blokada. Prevazilaženjem ćete postati još jači. Opozicija sa Jupiterom u polju braka, zakona i javnih neprijatelja doneće vam klackalicu. Upadaćete u stanje optimizma, bez mere ili u fazu praktičnosti i rada, isto bez mere. Vrlo lako može doneti razvod braka, problem pa potom rešavanje istog, sa zakonom. I nasmejane neprijatelje, koji će vam oduzimati moć borbe s njima. Mnogo toga će vas odvlačiti od svakodnevice, ali ćete učiti o sebi, kroz druge ljude u skoro svakom danu.

Rak

Jupiter u šestom polju, Saturn u sedmom. Jupiter vam je vladar po egzaltaciji. Sa Strelcem nemate dodirnu tačku, ali pošto vam je u polju posla, svakodnevice i zdravlja, verovatno ćete osetiti upliv ove planete. Povećanje poslovnih aktivnosti, više obaveza u svakodnevici i poboljšanje kod onih koji imaju zdrastvene probleme. A Saturn, na uglu u sedmomm polju, biće jak i praviće vam opoziciju. Vi biste da gajite porodično okruženje, brak, a postaće vam  to teško. Navaliće se brdo problema. Brak će biti pod znakom pitanja i velikih iskušenja. Intima će bledeti, jer će Saturn hteti konkretne stvari, planove za budućnost. Praktične, jer on sa emocijama je na Vi. Nagradiće svaki trud. Biće plodnosnih izlazaka u javnost, nagrada za životna dela, održaće brak kao instituciju. Borba za intimu ili karijeru. Oboje u istom trenutku, neće moći. Odlučite odmah.

Lav

Jupiter u petom polju, Saturn u šestom. Sa Jupiterom ste u vatrenom, lepom trigonu, ali u petom polju. Deluje sjajno, a može vam doneti probleme. Peto polje je ljubav, deca, ali i uživanje, kocka. Jupiter je preterivač, sve vam da na gomilu, svako bi sve uzeo. A posle boli glava, srce, novčanik. Jedino dece i sreće preko dece, neće nikada biti previše. Ljubavi takođe, ako je s jednom osobom. Odlična godina za one koji se bave bilo kakvom umetnošću, promovišite se, probijajte, uspeh ne sme izostati. Sa Saturnom u Jarcu, nemate doditnu tačku, a li sigurno ćete osetiti nešto u polju zdravlja, ili svakodnevice. Nešto će vam biti teško. Na zdravlje obratite pažnju, a posao i svakodnevicu možete da menjate.

Devica

Jupiter u četvrtom polju, Saturn u petom. Sa Jupiterom ste u lošem, kvadratnom aspektu, dok ste sa Saturnom u dobrom, zemljanom trigonskom. Sve zajedno doneće vam više pozitivnih stvari iz prošlosti, dešavanja u porodici, kao i mogućnost proširenja porodice. Iz materijalnih razloga vam neće mnogo toga prijati, jer će vam sve delovati, a i biće neorganizovano, haoitčno. Tražićete svoje navike, rutinu a sve će vam to izmicati. Godina u kojoj je vreme da se promenite, prihvatite spontanost kao deo života. Ne borite se sa radošću, nema potrebe, iako je nepraktična. Praktičnost će vam savršeno urediti Saturn u Jarcu. Utemeljiće vam neke pozicije u ljubavi, nekima će doneti teret, breme obaveza. Ali sve zajedno, opustite se. Novca vam neće faliti, štaviše zaradićete ga više nego obično. Samo probajte da menjate ustaljene navike iz prošlosti.

Vaga

Jupiter u trećem polju, Saturn u četvrtom. S Jupiterom ste u lepom sekstilnom odnosu, sa Saturnom u kvadratu. Obe planete će imati uticaja na vas. S tim što će ipak Saturn, jer je u uglovnoj kući imati više uticaja na vas. Doneće vam prepreke, probleme, borbe s prošlošću, ili delom porodice. Blokade će biti mimo vaše moći, nemoć će vas dovoditi pres svršen čin. A onda će vam Jupiter doneti sreću s ljudima iz bliže okoline, ili od braće i sestara i daće vam načine, prilike i šanse da rešite te probleme. Korenite promene će morati da se dese. Prekinuće se deo prošlosti zauvek, a vi ćete uz Jupitera postati mudri i naučićete kako da iz loših situacija dobijete više. Iz lošeg se najviše dobija na iskustvu, najviše uči i dobija mnogo više, nego što se izgubi.

Škoprija

Jupiter u drugom polju, Saturn u trećem.  Sa Saturnom ste u dobrom sesktilnom aspektom, dok s Jupiterom nemate dodirne tačke. A opet u drugom polju doneće vam materijane vrednosti. Nasledstvo, uvećanje novačnih prilika, kao i prilika za zarađivanje. Sa Saturnom u polju razmišljanja dobićete notu ozbiljnosti, mudrosti i zrelosti. Isto će vas stabilno voditi ka praktičnim stvarima, kojima ćete sebi obezbeđivati materijalni mir. Istovremeno i poboljšanje odnosa, sa braćama i sestrama. Budućnost će vam biti bliža, jer ćete eliminisati sve loše, bićete prodorniji i jednostavno počećete od nule. Učvrstiće će  vam se i osećanja, ma kakva bila. Ravnodušnost će dobiti tačno ko treba, a ljubav oni koji vam je stabilno i sigurno uzvraćaju.  Mnogo manje drame, nego obično vas očekuje.

  Strelac

Jupiter je vaš, u vašem znaku i prvom polju. Saturn u drugom, gde je polje novca. Jupiter će vam davati optimizam, mnogo prilika za lični napredak, učenja, širenje znanja, interesovana i šansi za životni napredak. Daće vam i kilograme, ako ne budete pazili na ishranu. Može vas dovesti u situaciju, toliko svega kao na prepunom stolu, sve biste a nemate mesta u stomaku. Saturn će vas kočiti po novčaniku, uopšte po materijalnim i praktičnim stvarima. A ond će opet Jupiter stići i ušareniti sivilo Saturna.  Pažljivo birajte mogućnosti koje vas budu nudile, mada je bolje da vi tražite ono što želite. Ne padajte ako vas Saturn zaustavi, sve će se dovesti u red.

Jarac

Jupiter u dvanaestom polju, Saturn je kod vas u prvom polju, i u vašem znaku. Sa Saturnom nema dogovora. Naređivaće vam šta i kako, a najviše kada da radite. Nagradiće svaki vaš trud, odricanje, upornost i doslednost. Saplešće svaki pokušaj kašnjenja, odlaganje obaveza, hvatanje krivina. I kada vas poklopi, neke zgazi tu je Jupiter. On u dvanaestom polju je poput ’anđela čuvara’. Daće vam snagu, preživećete sve ono što mislite da nećete. Imajte plan, budite istrajni i dobićete više nego da je Jupiter kod vas. Ono što Saturn odobri, to traje dugo i daje sigurnost za budućnost.

Vodolija

Jupiter u jedanaestom polju, Saturn u dvanaestom. Jupiter će vam doneti nove ljude, kroz njih i nove prilike za učenje, putovanja, ljubav i sreću kroz ljude. Što je vama i životna misija. Saturn će vas podrivati, nesvesno. Davaće vam teškoće prihvatanja ozbiljnih stvari, obaveza, odgovornosti. Imaćete nesvesni strah od neuspeha. Time će vas čeličiti, davati notu ozbiljnosti tamo gde je neophodna, a umete da je prenebegnete. Imaćete dobre ljude, iskusne, pametne oko sebe, pomoći će vam u ovoj godini. Učite kroz njih.

Ribe

Jupiter vam je na vrhu karte, u desetom polju. Saturn u jedanaestom. Sa Saturnom ste u sekstilu, dobrom odnosu, s Jupiterom u kvadratu. Ovo je godina, važna za vas. Borba za budućnost i sreću. Jupiter, iako ste u lošem aspektu davaće vam prilike za poboljšanje kvaliteta života, ali vama to što vam on nudi neće odgovarati. Nervira vas njegovo potenciranje slobode, jer vi svoje sopstvo vidite u paru. Nađite ljubav u slobodi, učenju i nadasve Veri. Učvrstićete prijateljstva, privatan posao. Ne zaustavljajte se nikako, sreća vas ipak čeka, ne mora biti baš na vaš način. Naučite se prihvatanju drugačijih sistema životnih vrednosti.

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com