Zašto ne/volim Device, dijagnoze

Astrološki tekstovi

305335_10150280869726249_185198286248_8121142_4914888_n

Ah ta divna stvorenja koja analiziraju svaku misao i reč!

Bespogrešno računaju, vreme, novac, emocije. Greške ne trpe, kao da su svi tako brzomozgaši kao oni i iznađu svaki smisao. Ako ga nema, izgubljeni su načisto. I jako besni. Umeju da podviknu od besa, da i Bik odskoči sa mesta!

Ne podnose glupa pitanja. Kao da sva pitanja morajuuuu biti pametna zaboga!Nema glupih pitanja? Alo Devičice, samo glupih odgovora. Očekuju, ali jako, da svi popamtimo šta njima smeta, ide na živce, da ne bi to radili. Jer oni sami to rade. Pamte majku ti sve!

Mislim obožavam ih što uvek znam koga ću da pozovem ako nečega ne mogu da se setim. Pamte sve i meni lepo, sigurna sam jer imam tamo neku Devicu koja će mi znati reći ono što mi treba. Izvor informacija. Odakle im toliko skladište mozga nije mi jasno?

Smeh za Devicu je samo kad se sve obaveze odrade. Kad sedimo sa njima u društvu, dok pričaju, pričaju i pričaju, tražeći pažnju pogledom, (mislim du`mrem od istog). Pažnju obratiti kako sklanjaju mrvice sa stola! Ako je domaćin u pitanju kako ide i prosipa pepeljare posle dva pikavca, zateže usput tepih koji se zarozao, majicu koja se izvukla, priča naravno i dalje!`Aj da je to jednom, pa da preživiš. Ko zna koliko puta u toku večeri rade iste OKP,(opsesivno kompulzivni poremećaj) stvari. Peru sudove čim jedan gost ode! Ne daj bože da ostane, ju! I nameštaju zavesu ako ne stoji onako kako treba. Nikako bre da se opuste i da ih boli uvo. Njima je uživanje svo to slatko OKP nameštanje, zatezanje, perkanje i govor usput. Kao da nema celu noć da isto odradi ili sutradan? Ne to mora odmah. Jače je to od njih mučenika.

Ali kada Device dođe u goste, tada se da opustiti i šaliti ali zaista. Umeju tako brzo da smišljaju šale, doskočice, pricaju viceve popakovane u ono im skladište. A ako kroz par dana pozoveš da pitaš kako beše taj vic, Devici nije jasno kako ga ne upamti.

Imala sam druga Devicu koji je dok je kasirka kucala na kasi prozivode sabirao i davao isti zbir na kraju. Majku ti, kako? Ja dok saberem 23 +43 treba mi papir i olovka. Oni to mehanički.

Ako mi treba neki papir, dokument, daću ga Devici na pisanje i znaću da ne moram posle da pročitam. To ce biti savršeno i kristalno jasno. Nema podpitanja. Suvišno je. Napisano je šta treba, raščlanjeno do koske, preobjašnjeno i nema posle toga niko ništa da pita ili doda.

Znači Devica je savršena za materijalnu sigurnost. Zovni je i sračunace ti sve što ti treba, odmah! Nema razmilšjanja, sipaju cifre. Ako se nešto kupuje, znaće gde je jeftinije i da li se tamo može dobiti popust..sve bre! Nema greške. Nju pitati koliko para poneti na odmor. Znace tačno, samo što ne računa kafe, piva, sladolede..To je već luksuz! Tu računicu dodajemo sami. Ali koliko benzina treba, koliko to košta, koliko za doručak, ručak..sve tacno sračuna. Nema errora ni fatal errora!

Pricaju nadugačko i naširoko, zeznuše  Strelčeve i Bliznace zajedno! Ali dosadno. Bez emocija, gestikulacija, upadica. Preozbiljno. Ne daju se prekinuti, ako se usudis eto rikanja i dreke.

Kad su u vezi/braku, eto policajca, DB-a i interpola zajedno. Gde si bila, koliko si čekala autobus, ko ti pisao poruke, a sta ti je ona koleginica rekla, a što te onaj pogledao, aaaaaaaaaaa! A kad vide da je druga strana na ivici i marici, kreću da peglaju, peru sudove, usisavaju, kao oni brinu o kući, dobri su pozrtvovani..ahaaaa! Samo emotivno i psihički ucenjuju na taj način. Ne bih takvu ljubav, neka hvala. Sve me ispita kao inspektor pa kad odlepim eto ga da mi ljušti paprika, namešta krevet..Kao on je dobar.

A seks, aooooooo! Pa i to mora da bude po redu. Tuširanje, skidanje, ali redom sve. Kakva crna strast i bacaj majicu preko kreveta, gaće iza oramara….Pa tako ne bi ni bilo seksa. Odvlači pažnju, ne može da se skoncetriše i da krene od poljupca, pa vatanja za levu dojku (obavezno), potom desnu, ako krene drugim redosledom, izgubi se. Znači skida pantalone, slaže na stolicu, fotelju..gaće ispod pantalona da bakterije ne uđu, majica na naslon…muka da pripadne. Ali ne umeju drugačije. O ostatku ne bih.

Kontrolišu sebe vazda, ljude, situacije, novac…gubitak te kontrole je njima kao da su odjednom oslepeli. Ne vide više nista i ne znaju kako da ponašaju. Iznenđenja ne znaju šta su. Je l` se to maže na `leba? Umeju da se osete jako izgubljenima kada im se nesto izmakne kontroli. Tada postaju kao mala deca. Nevina i tužna. Za njih je to stvatrno strašno! Ali i dalje ne vide svoju grešku i ne shvataju kako se to desilo kada su sve analizirali. Tada mi ih je žao, ali jako!

Treba ih pustiti, tako bitišu! Dati im ukrštene reči, da ljušte luk, krompir, (koji se ljušti kao flis papir), pišu izveštaje, idu u prodavnicu, pijacu, buvljak i eto njima zabave za ceo dan.

P.S. Šaljiv tekst sa dosta isitne.