Zeleni nedeljni horoskop od 15.8. do 22.8.2022.

Nedeljni horoskop

Saturn u Vodoliji blokira, zauzdava, koči Marsa, Sunce i Veneru u Lavu. Napeta situacija koja liči kao da trčimo u mestu dok nas neko vuče unazad. Ko može i ne mora nešto, neka sedne odmori se i ne juri. Namestiće se kasnije. Sada je povoljna nedelja za ljubav koju prave Venera u Lavu i Jupiter u Ovnu. Savršen beg od Saturna i njegovih lekcija su iskrena osećanja. Merkur u Devici će da planira, sitničari, analizira i praktičarima će doneti povoljnosti vezane za posao. Prošlost, porodicu i suštinske prošle/sadašnje situacije pustite da odleže još ovu nedelju. Neka se slegne bes, emotivna napetost, biće mnogo drugačija slika i povoljnije rešenje.

Ovan

Jupiter će vam davati šanse, one od juče, prekjuče da ih ponovo iskoristite. Mars će vam stavarati probleme kada krene sporo, a potom se sretne sa Saturnom i tek tada se seti da krene brzo, a tada to neće moći. Dakle, postojaćeš prilike, postojaće i prepreke. Strpljenje, koje slabo poznajete, je jedino rešenje da u ovoj nedelji prođe sve kako treba. Žurite u susret ljubavi, ona će vas čekati i trčati zajedno sa vama. Poslove i druge važne stvari pustite da se same odmotavaju ritmom kojim moraju. Uživajte u intimnom životu i tu ćete jedino naći mir, nemir, strast, ljubav i sve što ima veze sa uživanjima.

Bik

Još malo će vas vaš Mars dovoditi u neprilike jer se opire Saturnu, obavezama, dužnostima i blokadama koje mu postavlja, kao i Suncu ljudima na položaju koji jednostavno mogu šta im je volja, a vi prihvatite ili ne. Pokušavajte da izbegavate konfliktne situacije u koje će vas uvlačiti napeti Mars koji bi da nešto ruši, nešto pokida. Nervozu možete smirivati razgovorima koje će vam omogućavati Merkur u Devici. Praktični Merkur, mozak koji treba da obuzda nagone Marsa. Emotivni život će vam biti napet još ove nedelje, a potom strast koja vas gura ka lošem, potom ka dobrom, praveći od vas ono što niste, smirivaće se i bićete dobro.

Blizanci

Merkur u Devici kao vaš vladar donosiće vam nervozu, tačnije ljudi će je izazivati kod vas. Ako uspete da budete tačni, precizni i analitični, zajedno sa njima uspećete mnogo više nego što biste sami. Merkur u Devici uvek ima plan i sve predviđa, pratite ga, ma koliko vas nervirala sterlinost njihovih reči. Ostali nezgodni aspekti vas neće dodirivati. Pogodnost planeta vam daje prijatne emotivne trenutke, ljubav koja se uvećava i širi. Postoji mogućnost da ’prijatelji’, koje redovno spominjem, ponovo krenu da vas ’vole’, a u stvari traže korist i usluge. Odbijte ih. Lažovi i prepredeni muljatori su to.

Rak

Jupiter u Ovnu, u retrogradnom hodu davaće vam nervozu iz potrebe da završite nešto što ste već trebali, vezano za budućnost. Strah će postojati u smislu da nećete stići da uradite to nešto važno. Stići ćete, Mars vam daje podršku. Dobra komunikacija sa Merkurom u Devici olakšaće vam dogovore i ugovore. Stižete i pre vremena, ako ste odgovorni, tačni i precizni. Emotivni život će biti strastven, ali odnos će više ličiti na prijateljski. Neće biti romantike, ali ćete imati sigurnost u osobu sa kojom ste.

Lav

Sunce i Venera u vašem znaku žele ljubav, poštovanje, mesto koje vam pripada. Teško da ćete to u ovoj nedelji postići. Prvo će vas saplesti Saturn sa nekom blokadom, preprekom, šačicom straha, potom Mars koji će vam se usprotiviti. Kao kada paor dođe kod direktora i hoće svoja prava i novac. Vi, direktor znate da je u pravu, ali nemate sredstva da to ispunite. Paor neće odustati, a nećete ni vi jer znate da ste u pravu. Do vas je da budete pristojni i to je sve. Saturn je njihov problem, a sa njim i vi imate problem, a to je viša instanca, institucija. Pokušajte da izbegnete bespotrebne sukobe. Venera će vas moliti da je volite, učinite to i uživajte u ljubavi. To na kraju jedino i ostane.

Devica

Merkur u vašem znaku daće vam izoštren intelekt, dozu sumnje- tačnije opreza koji će vam biti potreban sa ljudima preko puta vas. Biće neiskreni i vi ćete to videti. Pustite ih da laži, iskrivljuju istine. To im je jedino ostalo. Nećete ih ubediti u suprotno, oni ne mogu dotle da dobace. Poštedite sebe objašnjavanja, zalud je. Neka se ispričaju i idu. Videće po vašem stavu da ništa nisu uradili. Ljubav sa Venerom u Lavu u dvanaestom polju ukazuje na tajnu ljubavnu vezu, pa vidite šta ćete da uradite s tim.

Vaga

Venera u Lavu doneće vam vatrena osećanja, ali zbog susreta sa Saturnom po nečemu će podsećati na bivšeg partnera i to vam se neće dopasti. Osećaj koji ćete imati biće stvaran, ako tu osobinu niste uspeli da prihvatite kod bivešg partnera, pitanje je da li ćete moći sada. Možda se sazreli u međuvremenu? Odgovorite sebi i u skladu s tim nastavite ili prekinite odnos. Poslovi će biti sa puno obaveza, paprilogije i sitnih stvarčica koje će vam oduzimati vreme. Nemojte nešto da preskočite, jednostavno sve to morate završiti u ovim danima, rokovi moraju biti ispoštovani.

Škorpija

Mars u Biku do kraja nedelje će završiti svaki partnerski odnos koji je mučan, napet, težak. Naravno da neće biti prijatno, ali intuitivno znate i znali ste da će do toga doći. Saturn vam odavno daje opomene. Sa Merkurom u Devici razumećete sve što vam se dešava, što se dešavalo i zašto odnos mora da se prekine. To je najbolja opcija za obe strane. Poslovni život, ukoliko poštujete šefa, naređenja, neće biti problema. Moći ćete da ostvarite dobit kakva vam nije pala na pamet.

Strelac

Jupiter vam i dalje daje šanse da uradite nešto što ste propustili sredinom godine.  Ovo je početak, vidite šta vam je bitno promaklo i napravite plan da to završite u narednim mesecima. Otežana komunikacija, varničenje oko ’gluposti’, biće deo vaše svakodnevice. Ništa ozbiljno se neće izroditi iz toga, ali sasvim dovoljno da budete nervozni u svakom danu na neko vreme. Ljubavni život će vam odnositi mir, pozitivna osećanja uopšte. Odmarajte se i uživajte sa ljudima koji vas vole i koje volite.

Jarac

Vraćanje dugova je pred vama. Emotivnih, materijalnih, finasijskih. Da li vi vraćate ili vama vraćaju, to znate vi. Sa Merkurom u Devici moći ćete da se dogovorite oko ’kamata’, Marsom u Biku da sve akcije izvedete praktično. Oštećenja su moguća u emotivnom smislu, ali to je nešto što tinja oko tri godine, i trebalo bi da ste nekako spremni na to. Jupiter u Ovnu u retrogradnom hodu, šeta po vašem polju prošlosti i porodice. Traži moral i pravdu u tim delovima života. Od vas se očekuje istina i problema neće biti.

Vodolija

Saturn u retrogradnom hodu, u vašem znaku davaće vam iskušenja kroz koja ste već prošli. Potrebno je da ovoga puta mudro prođete kroz teškoće. Otežavaće vam Mars, davaće vam nervozu i nestrpljivost. Toga ne sme da bude, sa Saturnom ništa nije brzo, on je sudbina, vreme i učenje strpljenju. Na vama je da s mirom rešavate sve nelagode koje vam budu nadolazile, u ritmu koji će vam biti nametnut. Emotivni život je u suprotnosti od onoga što očekujete, a očekivanja su uvek najveći problem. Ne očekujte ništa, prepustite se i biće sve u  redu.

Ribe

Jupiter vas gura ka materijalnim i praktičnim stvarima koje izgledaju neizvodljivo, čak  će vas u nekim trenucima plašiti obimnost svega. Mars u Biku će vam davati odlični snagu, praktičnost i snalaženje u trenutku. Možete sve, samo se usudite i krenite. Završićete mnogo toga što ste mislili da ne možete. Emotivni život je sveden na nerazumljive razgovore koji vode do raskida, a opet sve to može biti samo strast. Okrenite igricu u svoju korist. Neka strast pobedi, reči samo kvare dela i ljubav.

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com