U svečanim astrološkim domovima

Astrološki tekstovi

christmas-ornaments-silver-sun-moon-and-star-hang_eoqqof1352856375732

 

Ovan – Ovnovi žive brzo, uvek su u akciji i nemaju vremena da se bave detaljima. U njihovom domu, što se tiče jelke, ona je kupovna i već okićena. Samo se uključi u struju, svetli i to je to. Na stolu će se naći razne vrste mesa, ljutih papričica, rena, senfa… Tanjiri su jednobojni, crveni najčešće i na stolu sem hrane, gomile noževa, naći će se najbolja vina i rakije. Njihov obrok traje kratko jer jedu brzo, nemaju oni vremena za uživanje a kolači, kupovni naravno, mogu ostati do jutra netaknuti. Osušiće se na stolu, dok će flaše biti prazne a oni u krevetu sa nekim!

 
Bik– Kod Bikova očekujte da će vas već na vratima lupiti neki ukras u glavu. Oni kite sve. Dok budete prali ruke u kupatilu, visiće oko lavaboa ukras, kao i oko ogledala. Na stolu neće imati gde igla da se baci! Biće proja, mesa, čipsa od brokolija, pogača, krofni, salata, mesa. Tanjiri šareni, sa narandžastom bojom koja preovladava, biseri između sve te hrane biće nanizani. Šljaštaće na sve strane, visiće vam iznad glave neki ukras, dok će domaćica Bikica okititi i svoju najdražu kuhinju. Očekujte u ovom domu uživanje u hrani, piću i šljaštećoj atmosferi!

 
Blizanci – Oni verovatno neće biti u kući za najluđu noć, trgovi i ulice su njihova omiljena mesta za doček. Oni koji ipak ostanu u kući, okitiće jelku sa automobilčićima, bombonama, ispod će poređati poklone i silno će se zabavljati dok budu kitili kuću uz glasnu muziku. Na stolu će biti rasparanih tanjira, namerno, salveta sa likom Deda Mraza, po žvaka u svakom tanjiru, da se posle hrane ne oseća luk. Na stolu se mogu naći špagete kao glavno jelo, pogačice iz zamrzivača, i najbolja torta na svetu. Kokta ili pepsi kao glavno piće a bambus kao alkoholna varijanta. Ovde ćete igrati do zore sa domaćinom, smejati se i biti zadovoljni i srećni!

 
Rak – Ovde će vas dočekati tradicionalnost. Jelka iz drugog razreda osnovne škole, ukrasi iz detinjstva domaćice, ispod jelke čestitke koje je dobijala celog života od svoje dece, crteži jelki iz obdaništa i lutka koju je dobila od Deda Mraza sa sedam godina. Od hrane očekujte sve redom, kao na slavi. Od čorbice, preko sarme, podvarka, do pečenja, pihtija, turšije uz obaveznu domaću pogaču. Torti neće biti nego sitnih kolača pravljenih po receptu njene bake. Tanjiri su beli sa zlatnom šarom, poklon za svadbu od majke, koje vadi smo u svečanim prilikama. Muzika će biti domaća, domaćica sa keceljom i u papučama. Domaćinska atmosfera sa domaćom rakijom i vinom će vas dočekati u domu Rakova.

 
Lav – Kod njih sve mora biti na nivou! Udaraće vas u oči zlatna boja sa jelke, zidova, stola, tanjira! Ukrasi su poručeni, specijalno iz Amerike samo za tu priliku, jelka kupljena po ugledu na najpoznatiju filmsku zvezdu. Hrana poručena iz najboljeg hotela u gradu, šampanjac kao jedino piće. Piće se iz dugačkih čaša oivičenim zlatnom bojom, ješće se iz pozlaćenih tanjira za zlatnim escajgom. Biseri u crvenoj boji će biti po sredini stola po ugledu na trpezu najbogatije pevačice na svetu. Dok vas domaćica bude posluživala očekujte da će vas lupiti u glavu sa biserima oko vrata ili ogromnim minđušama. Ješćete kavijar, piti šampanjac, slušati Mocarta i sedeti ukočeni kao na dodeli Oskara!

 
Devica – Ulazite u najčistiji, najsterilniji dom na svetu. Domaćica će vas sa vrata zamoliti da se izujete i operete ruke. Jelka je kupljena na buvljaku ili kod Kineza i izlgeda kao one prave, skupe, okićena je takođe ukrasima iz iste pijačne kupovine. Devica je sve kupila dok su bile akcije i sniženja, zaledila je, taman da se unište sve bakterije. Na stolu, pored tanjira kupljenih na rasprodaji biće i po paket vlažnih maramica. Od hrane će biti svega, ali će domaćica insitirati na salatama kao zdravoj hrani kao i na čorbici za bolji rad creva. Od pića će služiti čaj od nane ili kamilice. U ovom domu ne očekujte da ćete zapaliti cigaretu ali zato očekujte da će vas domaćica služiti cele noći i spakovati vam hranu kad krenete. Njoj ne sme ništa da ostane za sutra, pokvariće se.

 
Vaga – Najmirisniji dom u koji se može ući. Na sve strane će visiti mirišljave jelkice da se ne bi osetio miris kuhinje a kasnije cigareta i znoja. U ovom stilski i umetnički sređenom domu, jelka i ukrasi se moraju slagati uz boju zida, ugaone garniture ili tepiha. Boje su posložene sa stilom i ukusom. Ako budete mogli da jedete od mirisa jelkica, na stolu će vas sačekati savršena trpeza. Uklopljeni servis za ručavanje sa bojom stolica, njenom haljinom ili slikom na zidu. Hrana je uglavnom poručena i u ovom domu se samo podgreva i služi. Piće se najkvalitetnija vina, a domaćica će vas služiti sa svojim partnerom, jer udvoje je sve lepše! Iz ovog doma ćete izaći opijeni mirisima, parfemima i luksuzom, držeći drago biće pod ruku.

 
Škorpija – U ovom domu će nas dočekati prigušeno osvetljenje, daj bože da nađemo sto i stolice. Sveće će biti svuda upaljene a preko sobnih lampi će biti prebačena svilena ili čipkana marama. Jelka će u mraku ličiti na crnu i videće se samo bordo ukrasi. Sa zavesa će visiti halteri, tange, brushalteri. Na stolu će biti tanjiri crne boje, bordo stolnjak, sveća i crno vino. Od hrane očekujte ribu, tartar biftek, sve začinjeno sa ljutom paprikom, đumbirom i drugim afrodizijačkim začinima. Kolači ili torta čokoladni sa višnjama unutra. Domaćica polugola u čipkanoj haljini, provociraće čitave noći pričama o seksu, tajnama i noć se vrlo lako može završiti prizivanjem duhova ili seksom, naravno!

 
Strelac – U ovom domu ćemo se čitave noći moliti da ne dođe do požara. Dok budemo prolazili pored gomile polica sa knjigama, na svakoj će biti upaljena po neka svećica ili svetleće sijalice. Jelka će biti zaglavljena između dve police sa knjigama i časopisima a na zidovima ćemo gledati karte sveta, globus, razne slike sa putovanja kao i egotične figurice po policama. Na stolu će se naći egzotična hrana, dosta voća, papaja i ananasa. Piće se strana pića doneta sa raznih putovanja. Domaćica će biti zarazno optimistična i smejaće se cele noći sa nama. Iz ovog doma ćemo otići raspoloženi i bogati pričama iz celog sveta!

 
Jarac – U ovom domu moramo biti najavljeni par meseci unapred. Domaćica mora da zna tačan broj ljudi zbog hrane. Istu je već spremila, kupujući na akcijama i kuvajući na jeftinoj struji. Jelka je stara koliko i domaćica, ukrašena starim ukrasima koji imaju posebnu vrednost. Sto će biti arhaičan, iz prošlih vremena, tanjiri isto tako. Hrana spremljena po starim receptima. Dok budemo sedeli za stolom gde je sve poređano tačno i precizno, glodali meso sa kostiju, pili vino iz prošlog veka, vodićemo razgovore o budućnosti, planovima, ciljevima jer će domaćica nametati takve teme. U ovom domu ćemo se najmanje smejati i iz njega izaći zabrinuti za svoju budućnost.

 
Vodolija – U ovom domu će nas dočekati šareniš. Gomila boja, svetlećih lampiona i eventualno disko kugla. Od hrane očekjte čips, smoki, mafine iz mikrotalasne pećnice, pivo iz konzerve . Neformalnost u oblačenju, ponašanju i gomilu različitog sveta. U ovom domu se nećemo najesti i napiti, domaćica nas neće služiti, neformalno će svako odlaziti do frižidera i uzimati šta se tamo zatekne. Puštaće muziku sa najnovijeg muzičkog uređaja, gasiće svetlo i upaliti svetleće lampione, igraće i pevaće sa konzervom piva u ruci i cigaretom u ustima. Mirisaće na indijske štapiće i provod je zagarantovan. Plesaćemo sa crncem i direktorom u odelu sa kravatom, prosjakinjom i poznatom filmskom zvezdom. Vodoliji su važni ljudi.

 
Ribe – U ovom mističnom domu gazićemo preko školjki, svilenih marama i orijentalnog tepiha. Jelka će biti sa plavim ukrasima, zvezde će dominirati kao ukrasi svuda po stanu. Sto će biti posut belim biserima, tanjiri plavi, lokvanj na sred stola i upaljena sveća. U ovom domu je važno da ima raznog pića. Domaćica voli da napije svoje goste kao i sebe. Hrana je uglavnom morska i spremljena u vinu. Ovde ćemo se slabo videti od dima cigareta ili ko zna ćega, zamagljenog uma i vida pričaćemo o mističnim stvarima, žudeći za ljubavlju jer domaćica nazdravlja svaki put ljubavi. Odavde ćemo izaći sa dve leve noge i otići ko zna gde!

 

Astrolog: Radica Milovanović
astrogrineta@gmail.com