Tranzitna Venera u Raku

Astrološki tekstovi

Do kraja meseca, Venera je u Raku. Planeta ljubavi. 
To jesu osećajna bića, osetljiva i željna ljubavi. Ipak, Rak je kardinalni znak, ide u akciju, juriša. Ova Venera kad se zaljubi, napada! To voli, to zatrpava dokazima i izlivima ljubavi. Svi je vezuju za romatiku, kuhinju, dom, porodicu.. To je bre napast kad se zaljubi. 
Ima izražen osećaj empatije, aliiii daje pa presipa. Ne zna za granicu. Naravno da svakome to prija u početku, nekima i uvek, aliiiiiiiii pogledaj je popreko, reci nešto što smatra da je uvredilo, ao aoooooo eto suza, drame, napada.
– Ja te volim više od sebe.
– Ja sam ti sve dala.
– Ja ne mogu da živim bez tebe… 
Mesi kiflice i plače. Čeka parfem, poruku, ruže kao izvinjenje. I prašta, uvek prašta. Iako suprotna strana često i ne zna šta je pogrešila. Al’, šta će mora da je umiri. Umeju da budu ogromni emotivni manipulatori, skoro kao Ribe. 
Ako volite da vas neko voli, više od sebe, porodice, prijatelja, ostatka sveta. Da nekome budete SVE (ma šta to značilo), tražite osobu s Venerom u Raku. 
A u ovom mesecu, sačekaće je Saturn u Jarcu, daće joj razloge za plakanje. Staviće je u situacije u kojima je već bila. Bolne. Da bi se naučila postavljanju granica. Samopoštovanju i raskidima, koji su odavno trebali da budu prekinuti.
Ne trudite se, ako nešto ne ide.
Volite sebe, uvek, više nego druge!
Ne opravdadavajte ništa, Saturn će vam dati još jedan dokaz da treba da prekinte odnos koji vas boli.
Secite ga, hiruški, da on vas ne bi sekao po srcu.

Uopšten tekst, sve ostalo zavisi od cele natane karte, kao i partnerove. I aspekata, naravno.