Sunce i Merkur u Lavu

Astrološki tekstovi

547479_284992254971849_500158423_n

Odgovori na neka osnovne astrološke karakteristike, nalaze se u prirodi. Potrebno je samo posmatrati, osluškivati i razmišljati.
Sunce i Merkur su u Lavu. To je muški, vatreni, fiksni znak.
Uloga Lava je da vlada jer je Sunce najsjajnije, najmoćnije i predstavlja izvor života. Evo, kako je bilo ovih dana i uopšte u sred leta. Sunce je sijalo, peklo, niko mu ništa nije moglo i ne može. Naprosto traži od nas da mu se povinujemo, jer kao fiksni znak, neće odustati dok je na vlasti. Sunce je gospodar života, mi smo njegovi podanici. Ono uživa da se o njemu priča, kao što smo svi pričali i kukali kako nas nemilosrdno peče. Traži aplauz, pokor, priznanje da nema snažnijeg i da je svaki neprijatelj za njega smešan. I jeste tako.
Sunce se svakog dana rađa!
Lav svakoga dana ide u nova osvajanja, lov, da bi bio najbolji, sit, obožavan i zadovoljan.
Direktori, političari, glumci, pevači su najčešće rođeni u znaku Lava.
Merkura u Lavu je najbolje videti na primeru lava u prirodi. On je lenj, sporih, odmernih pokreta, uzdignute glave i pogledom koji sve vidi, ne reaguje, jer mu je ispod časti i nastavlja ponosni kas. Ako poželi nešto ili mu se neko zameri, nema glasnijeg govornika. Prvo privlači pažnju na sebe svojom rikom, potom kreće ka svom plenu, ženki, direktorskom mestu. Brzih, oštrih koraka, i dalje uzdignute glave. Ne saginje je ni pred kim. Ponos, dostojanstvo i doslednost vladaju njime a on ostatkom džungle!
Kralj!
Njega moramo da saslušamo, ne zato što je najpametniji, već zato što je najglasniji. Njegova rika, govor, su neprikosoveni i moraju se čuti. Ume da vlada masom, dovodi ih u trans obožavanja. Isto kao i lav u prirodi. Njemu se retki približavaju, sa retkima opšti, ostalima naređuje i organizuje ih.
Lavovsku tugu i poraz ne vidi niko. Kada Sunce zađe, ostaje sam i ponekada sebi dozvoli suze.