Spaljen Merkur na moj način

Astrološki tekstovi

O spaljenosti planeta znamo svi, jasno je da planeta može biti spaljena samo od Sunca.
Čitala sam gomile tekstova na tu temu, pola nisam razumela, jer se ti pisači, astrolozi ubiše da koriste termine koje ni ja pola ne znam a kamoli čitaoci.
Danas sam sela da zamislim kako to Sunce spaljuje planetu a ona i dalje radi.
Zamislila sam Merkura, pošto je moj spaljen i da skontam ja šta se tu dešava.
Dakle izašlo Sunce, upeklo, ono četres’ stepeni i prži! Izađe i moj kukavni Merkur. Seo, a ono Sunce mu upičilo u glavu, mozak na pola, kako da bude ceo kada se prži kao jaje na suncu. Gleda jadan gde bi pobegao, da se skloni od ovoga što hoće mozak da mu spali. Nema koncetracije jer mu je glava već vrela, znoj se sliva niz glavu, stižu već i opekotine! Traži spas, traži hlad, traži ga čitav život.
Moj Merkur će da proba da ode kod svog vladara Saturna, ali će ovaj mu kaže – ’Ajde možeš ti to, izdrži, ne kukaj!’
I vraća se, seda u onu pržionicu i smišlja i dalje kako da nađe hlad, ohladi glavu, psuje, naravno, i shvata, nema spasa. Nauči se da misliš i delaš dok prži, nema ti druge.
Čitav život će moj jadni Merkur tako. Biće spaljen i tražiće hlad, ali ga neće naći. Misliće sporije, jer ga Sunce usporava, neće znati odgovore odmah jer ga toplota ometa, neće uočiti odmah jer mu Sunce udara u oči. Nije glup, radi on, ali sporije.
I eto, imam na šta da se izvadim kad nešto ne ukapiram odmah. Spaljen mi Merkur. 🙂
Napisala sam ovo razumljivo, na sopstvenom primeru, onako kako je moja percepcija to dočarala meni. Možda ovako bude jasnije i drugima, jer se ovo odnosi i na druge planete koje su spaljene od Sunca.
Šaljiv tekst, sa malo istine, jer Sunce dodaje hrabrost mom spaljenom Merkuru, jer je i ono samo hrabro, pa kroz te vrele zrake budem hrabra!

Na rečima! 🙂

429155_10150561608614729_613159728_8739024_1100257106_n