Merkur u Vodoliji

Astrološki tekstovi

Merkur je ušao u znak Vodolije, a njime vlada Saturn.
Jeste ovaj Merkur radoznao, vazdušni znak , uvek on pokreće razogovore, muški je znak, on je povezan sa neozbiljnišću, slobodom … Saturn je taj koji ’oblikuje’ ovog Merkura.
Dakle, da budemo realni. Težak je ovo Merkur iako je u triplicitetu. Prvo i osnovno, pravedan je i odgovoran. Voli ljude, to je činjenica, voli da priča, ima gomilu prijatelja…. Ali on provocira, ciničan je. Sve je zavijeno u foliju šale, a samo suče i bode gde smo najtanji. U njegov intelekt ne treba sumnjati, među najintelignetnijim je Merkurima. Znanje često, skuplja usput. Zato ume da pecka do bola, ‘jer on sve zna’!

Tvrdoglav je do maksimuma, fiksni je znak. Mazga mu nije ravna kad upre, i mišljenje menja na ‘kukovo leto’. Od ovog Merkura nećete čuti tople reči, utešne, ima da kaže istinu u lice, bez okolišanja. Bolno istinito, bolje mu se ne žalite ako ste slabi i ne želite istinu. Doduše ume da bude taktičan, ipak je Saturn vladar, ako ne odmah, sačekaće pravi trenutak i reći će istinu, na bilo koji način.
Ovaj Merkur priča o slobodi, ali je ne živi. On sve mora da isplanira, unapred zna gde ide, u koliko sati, kada se vraća, ko ide, zašto se ide. Podržaće druge u svim ludostima, ima razumevanje za sve i svakoga, zato je omiljen, ali sam je retko nekontrolisan.


Kontrolisani haos u glavi, jeziku i pokretima.

Slika savršeno ilustruje Merkur u Vodoliji!