Merkur u Blizancima

Astrološki tekstovi

Merkur je ušao u znak Blizanca. Ovde je on u sedištu, što znači da pokazuje svoju pravu, esencijalnu prirodu.
Znači mnogo se priča o svemu, svačemu i ničemu. Ne postoji nezanimljiva tema. Uvek dobre volje, ne ume da se svađa i hvata krivine kada se nađe u takvoj situaciji. Ovaj Merkur voli sve da čita, svuda da ide, sa svima da se druži, ne poseduje ponos, sujetu, ego. Biće u kafani sa ciganima do zore jedne noći, sutradan sa akademicima. Sa svima zna da se snađe i komunicira i svi su mu drugari!
Radoznalost prati ovaj Merkur, i zbog toga često umeju da preskoče bitne stvari. Žure da vide šta iza sledećeg ćoška ima novo, ko ih tamo čeka, šta se tamo dešava… Proći će tako pored uplakane osobe, ako je i vidi pobeći će, jer jedino sa bolom ne umeju da se nose. Nesposobni su da razumeju osećaj tuge. Ako ga opomenemo, staće kao dete ispred nas, pognute glave, spremno da prizna grešku ali i da objasni zašto je morao da ide dalje i nikad nije kriv!
Sa Merkurom u Bliznacima se ništa ne dogovarajte, od tog dogovora nema ništa. Redovno zaboravljaju i kasne jer uvek kupe nove informacije usput.
Od Merkura u Blizancima tražite informacije, sve će znati. Učite kako se piše od njega, zovite ga da pričate o svemiru, politici, sportu, knjigama, filmovima, putovanjima… Živopisnijeg i zanimljivijeg sagovornika nećemo naći! Ne zovite kada ste tužni, tu ne ume da se snađe, nikako. Kaznite ga ćutanjem, veća kazna ne postoji za njega, zatvorite ga u četiri zida bez knjiga, telefona, televizora.. svisnuće. 
Dajte mu obaveze, pobeći će kao i svaki tinejdžer jer Merkur u Blizancima je upravo to. Puberterlija koji istražuje novi svet i ljude, nova saznanja i učenja. 
Ne dajte mu da raspolaže sa novcem, on će ga sa svima podeliti da bi bio u društvu sa ortacima na pivu!