Mars u Jarcu

Astrološki tekstovi

Marsa u Jarcu nazivam strvinom jer ima snagu da izdrži sve borbe.
Zamišljam ga, ponekad, kao boksera u ringu. Dobija udarce koje bi srušile svakoga, on stoji na nogama. On čeka da protivnik izgubi snagu i da ga jednim udarcem patosira, nokaut.
On borbe završava, on se ne igra sa njima, on pušta da mu život nameće prepreke i čeka trenutak kada će uzvratiti udarac životu. Naravno da ga bole udarci, ali on iz tog bola izvlači iskustvo, uči kako on da udari i gde najviše boli. Bokser koji ima trenera Saturna, onog koji će ga mučiti na treninzima, do iznemoglosti, bez vode, na najjačem suncu, na najvećem minusu bez hrane, bez tople odeće. Trening kao u logoru sa bodiljikavom žicom. Neslobodno, gde snaga uma parira fizičkoj i dobija se zver. Mars koji se bori za budućnost, koji je praktičan i zna koji su životni prioriteti. Sitnice će pustiti da ga pobede jer je to deo taktike, zavarati neprijatelja, onog partnera iz ringa, pustiće ga da udara, da misli da je jači. Meriće mu snagu udarca, videće mu slabosti, osluškivaće mu dah, gledati u oči da vidi kada gubi koncetraciju i tada će tačno znati trenutak da zada završni udarac.
Opasan Mars koji zaslužuje poštovanje jer uz odricanje dobija snagu i završava sam sve svoje bitke. Završava sa prošlošću jer je budućnost njegov cilj kao i pobeda!

artistic-surreal-photomanipulations-9