Kvadrat u astrologiji

Astrološki tekstovi

Kvadrat u astrologiji označava ugao od 90*. To je ono kad vidite onaj krug od dvanaest znakova, gde je svaka treća kuća u kvadratu, znaci i planete koje se nalaze u njima.  Nepovoljan aspekt, po meni izazovan jer tera na borbu. Mislim, kakav bi to dosadan život, karta bila da ima samo trigone i sekstile? Opozicije su druga priča. To je aspekt koji je najteži i bez mogućnosti rešenja.

A kvadrat? Njega sam zamislila kao večiti derbi između dva fudbalska tima. Kod nas su to Zvezda i Partizan.

Znači i jedni i drugi treniraju, spremaju se za utakmice, za pobede, za zlatne medalje. Istorija pokazuje da su se smenjivali. Nekad je pobeđivao Partizan, nekad Zvezda, nekad je bilo nerešeno. A igrali su i pošteno i na kvarno. S mozgom, bez njega, s mišićima, branili su svoje boje, svoj tim. Uvek se ide ka pobedi, niko ne ide da bi bio poražen.

Tako je i sa kvadratima u natalnoj karti ili sinastriji. Borba za koju se sprema, koja uvek ide ka pobedi. Nekad pobedi jedno, nekad drugo.

Ustvari, nisam sigurna da li je iko tu pobednik jer se te utakmice uvek igraju i podstiču nas da budemo bolji, jači, uvežbaniji. Jeste teško, jeste neizvesno, nekad se igraju produžeci, nekada sudija (Saturn), pokvari stvar, da žuti ili crveni karton i ostajemo bez jednog od aduta u borbi. Ali ona time nije završena.

Kvadrat jeste borba, ali nas ona održava u životu.

Život često nije fer, nisu ni kvadrati ali su žila kucavica koja nas tera na oprez i izbacuje na teren zvani život da se u njemu izborimo za najbolje u datoj utakmici, trenutku.

Zdrav čovek se kvadratom bori sa bolešću, ne prepušta joj se.

Često su navijači na utakmicama upravo oni što pomažu ili odmažu u pobedi. A to su drugi aspekti koji izvlače ili zavlače životnu igru.

Kvadrati su izazovi sa kojima se treba uhvatiti u koštac i boriti se sa njima!

fudbalski_teren