Godišnji horoskop za 2023 godinu.

Godišnji horoskop
540461814

U Novu godinu ulazimo sa retrogradnim Merkurom, i Marsom u Blizancima koji je u ovom znaku od septembra 2022. I ovo nekako ishoduje da će Nova godina biti obojena prethodnom godinom (jesen/zima), i to do marta meseca. I ovo nužno ne znači ništa loše, ali početak nije.

U cikličnom krugu završavanja faza vrtećemo se do kraja marta. I tu je Saturn u stvari glavna planeta. Sudija svima nama. U Vodoliji je od marta 2020 kada je krenula korona. Iskušenja, bolesti i smrti kroz koja smo prolazili. Ceo svet. Od dana žena prelazi u  znak Ribe. Htela ne htela, a moram – devedesete su neminovne. Ciklus se okreće na trideset godina.

Sa Saturnom u Vodoliji je krenuo rascep države u kojoj sam rođena. Ljudi su postajali neprijatelji jedni drugima. Kroz rat, kroz politiku, sankcije, smrti i straha. Saturn u Vodoliji uvek stavlja čoveka naspram čoveka, da iskušava ljudskost. Pali smo ponovo i u ove tri i po godine iza nas. Ratovali su vakseri – antivakseri, vernici – ateisti, virus – život. Niko nije pobedio kao i pre trideset godina. Svi smo gubitnici. Rat u Ukrajini je počeo sa Saturnom u Vodoliji, pogađa ceo svet. Opet smo svi gubitnici.

Od marta meseca kada Saturn pređe u znak Ribe, čeka nas 1993. Vrtećemo se u krugu nade, kao što nam je čika Avram onda dao dinar nade. Generalno, finasijski nam neće biti dobro, tuge i nesreće će se i dalje ređati. Sa Jupiterom u Ovnu će se i dalje ratovati, a sa njim počinje godina. Promena nastaje sredinom maja kada Jupiter prelazi u Bika i tada se možemo nadati stabilizaciji. Možda se pojavi neki novi ’Avram’.

Generalno – bogati će ostati bogati, siromašni će i dalje biti siromašni.

Strah će vladati sa Saturnom u Ribama, a iz straha se ide u hvatanje za nadu, veru, duhovnost. I zaista, pred nama su godine u kojima sistem vrednosti će doživeti promene. Ponovo ćemo gledati u ljudima ljude, pomagaćemo ponovo jedni drugima. Voleti kod čoveka ono unutra, njegovo srce. Od lošeg čoveka se truditi da napravimo dobrog – boljeg.

Nije optimistično, ali tako je.

Ljubavni život je u svemu ovome izbor. Ljubav nema veze sa preprekama koje nam postavlja opšti život. Voli se i u ratu i u miru. Ljubavi nam neće nedostajati. Osećaja sigurnosti u svim segmentima života- hoće.

Ne ulažite u nešto veliko bar do juna meseca. Prva polovina godine nije sjajna. Posle ima velikih šansi za oporavak. Tada sve što ima veze sa ekonomijom, trgovinom, zemljom – poljoprivredom, porodičnim biznisom – imaće dobre šanse da uspe.

Ovo je godina sedmice. Sve tajno postaće javno.  Duhovnost – mudrost, promišljanje i zakon/institucije biće važni.

Godina u kojoj o svemu i svakome treba da razmislimo, pre nego se upustimo u bilo kakav odnos.

Godišnji horoskop je pisan malo ličnije – tako mi došlo.

Volela bih da sam sve, ali sve pogrešila.

Želim nam zdravu Novu godinu.

Čuvajte prvenstveno mentalno zdravlje, potom i fizičko.

Sreća je ionako promenjiva.

Godišnji horoskop po znakovima je samo o ljubavi, i optimističan.