Godišnji horoskop za 2022 godinu.

Godišnji horoskop

Opšti deo.

Saturn ostaje u Vodoliji, Jupiter prelazi u znak Ribe – do maja meseca, onda će preći u Ovna i krajem godine će ponovo mesec dana biti u Ribama. Saturn će ići retrogradnim hodom, ali neće menjati znak.

Obe planete su jake i u sedištu.

Saturna u Vodoliji smo već ’upoznali’, tokom prošle i delom 2020 godine, sa njim je sve počelo, i nada se sa njim će se sve završiti, polovinom 2023će. Jupiter u Ribama je vladao pre dvanaest godina i ponovo će za dvanaest. Oni koji su rođeni 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 ….imaju natalno Jupitera u Ribama, i njih očekuje dobra godina, kakvu su dobili po rođenju.

Jedna teška, jedna dobra planeta. Nemaju ništa zajedničko i može svako da radi u svoju korist.

Saturn u Vodoliji, kako sam negde davno pročitala je –’Izlog pun svega, a prazna radnja’. Upravo tako nekako i živimo sa pandemijom. Ovo je strah od ljudi, usamljenosti, izolacije, um koji je blokiran. Svega ima, a sve je na kredit. Kredite deli Jupiter, koji pored svih dobrih strana je i preterivač. Pazimo s kreditima u svakom smislu (materijalne, ljudske, emotivne). Od njega isto možemo očekivati mnogo kiše, poplave, ali i začeća. U dobre svrhe, Jupiter u Ribama širiće Veru, negde će doći do preterivanja i buđenja raznih sekti, ekstremnih potreba za crkvama, davanja sebe bogovima. Pošto je prirodni vladar dvanestog polja, radiće na našem nesvesnom, izvlačiće na površinu sav mulj tražeći bistrinu. Istovremeno kreativcima će dati ogromnu maštu, kao i sanjarima, onima što stvaraju, ali i onima što piju alkohol ili lekove. Bolesti zavisnosti se šire, kao i psihičke nelagode, siromaštvo i beskućnišvo. Jupiter će svima podjendako dati šansu da se poprave i nađu smisao u životu, a da taj smisao bud u stvari cilj. I na nama je da pomažemo, kad god možemo. Poziv u pomoć ne treba odbiti. Dela ostaju iza nas.

Saturn je sudija, Jupiter advokat. Zakoni će biti važni, moral, učenje, ljudi generalno. Širenje dobrote nam je zadatak za narednu godinu. Humanost i dobročinstvo, jer nas jedino to može spasiti, jer Saturn u Vodoliji vlada prirodnim jedanaestim poljem – gde su prijatelji, ljudi.

Vodolija vlada intelektom, Ribe osećanjima. Dvojka sama po sebi je Mesec, šestica – zbir ove godine je Venera. Deluje lepo, ali pošto su dva i šest, to su polja materijalnih vrednosti i bolesti. Ovo je po numerologiji i astrologiji ono što nas očekuje. Rad i borba sa pandemijom. Jupiter u Ribama će nadam se najzad naći ono što će nam pomoći da se ova pošast reši, primiri, zaustavi. Mesec i Venera, kao ženski princip daće toplinu, ljubav, majčinstvo i izbaciće važnu ženu na vrh.

Pošto je ipak Saturn sudija, a on mora da bude pravedan, ako smo misleni, vredni, poslušni, presudiće u našu korist, ukoliko nas Jupiter povede putevima pravednosti i kad uđe u onu praznu radnju kod Saturna, da ipak uspe da ga ’ubedi’, da prirodni zakoni moraju da pobede. A tu je ljubav pre i posle svega.

Kardinalni znaci, Ovan, Rak, Vaga i Jarac neće imati problema tokom ove godine.

Fiksni i promenjivi će imati problema.

Fiksni Bik, Lav, Škorpija i Vodolija imaće problem sa Saturnom. Bik i Škorpija će imati načina da se bore, dok Lav neće, a pogotovu ne Vodolija – jer Jupiter je napustio.

Promenjivi znaci, Blizanci, Devica i Strelac boriće se sa Jupiterom u Ribama, jer neće razumeti njihove želje i potrebe. Devica će najteže proći. Opet, borba sa Jupiterom je daleko lakša nego sa Saturnom. Želje je lako promeniti. U tome će problem imati i Ribe, uskladiti želje sa mogućnostima.

Nezgodno će zbog opozicije sa Saturnom biti Lavu, a sa Jupiterom – Devici. Opozicija je nerešiva. Tu je crno ili belo, bez sredine, bez mogućnosti borbe. Tu je prihvatanje jedina opcija.  I naravno, Vodolija koja već vuče kamen Saturna i to je za njih najteže.

Generalno, pred nama nije slatka godina. Nije ni tragična, postoji spas u vidu Jupitera u Ribama. Imamo advokata da nas brani od svakog zla. A, dobar advokat vredi više nego išta.

Srećna nam Nova 2022 godina!