Godišnji horoskop po znakovima za 2023 godinu.

Godišnji horoskop

Ovan

Dok trepnete jun će biti uveliko, prebrzo će vam ići početak godine. Sva dešavanja će biti jurišajuća, nenadana, sa mnogo prilika za lični napredak, za ljubav, putovanja, izlaske, prijateljstva. Prijaće vam ’ludo i brzo’, život će vam se u jednom danu okretati za sto osamdeset stepeni. Postojaće negativni ljudi, potrudite se da ih ignorišete, jer svađanja vam ne trebaju kada će život pulsirati strašću i davaće vam svega previše. Birajte partnera koji vam odgovara energetski, koji može da vas prati. Oni koji su u lošoj vezi, bolje da je prekinu, srećšće ljubav svog života. Niko se neće promeniti, to možete samo vi, a prva polovina godine će vam davati mnogo prilika za to. Izađite na ulicu, krenuće dešavanja. U drugoj polovini godine ubiraćete plodove svojih izbora. Tada na snagu stupa praktičnost i posvećenost sticanju materijalnih vrednosti. Menjajte sve što vam ne odgovara, nećete dugo imati prilika kao ove godine. Kilogrami će se lepiti za vas, vodite računa o ishrani.

Bik

Vaš emotivni odnos će početkom godine biti pun uspona i padova. Postojaće blokade koje ste sami sagradili, inat, ljubomora. Sve će to biti prikrivena strast koju ćete ispoljavati burno, neočekivano i stvaraće se haos. Važno je da primetite neverbalne signale, kako sopstvene tako i partnera. Ljubav sa velikim Lj je tu, u vama. Druga polovina godine, od maja meseca doneće vam period o kakvom ste sanjli. Sve će odjednom doći na svoje mesto. Neki će se brzopleto odlučiti na brak, neke će trudnoća odvesti pred oltar. Slobodnima pogoduje upravo ovaj period, do maja meseca šturo, skoro ništa, a onda će krenuti lavina. U život će vam upasti neko ko će kraj vas ostati ceo život.  ’Padobranac’ će se pojaviti slučajnom od nikud i postaće vaše drugo ’JA’. Druga polovina godine je odlična za poslovne transakcije, posao i zarađivanje novca, kao i za dobijanje kilograma.

Blizanci

Prva polovina godine, posebno do marta meseca, guraće vas napred što traje od jeseni prethodne godine. Trčanje, obaveze, brze misli – roj pčela zujalica u vašoj glavi, rolšue na nogama i bez zaustavljanja traje vožnja. Koliko god bili umorni i dalje ćete trčati i to je dobro jer prilike će se nizati jedna za drugom. Iskoristite i prva tri meseca u tom ritmu da uhvatite snove, poslove, sebe, ljubav. Nakon toga uživajte do leta u ritmu koji će vam davati dobre ljude, odličnu energiju. Prijateljstvo i ljubav će biti u znaku jednakosti. Radovaćete ljude, oni će vas voleti. Odluke ipak donosite u drugoj polovini godine, da bi se sve sleglo na svoje mesto. Ljubavnim životom bićete ispunjeni. Slobodni će imati više avantura, a od juna meseca će se izdvojiti neko ko će ostati u vašem srcu.

Rak

U prvoj polovini godine učićete o sebi, svojim strahovanjima i prepuštanjima, koja će imati zadršku. Oprez je dobar kada je umeren i pomagaće vam da savladate strah od visine, vrha srca koje mora da se preda. Vi ćete puštati da se neko popne do kraja, dođe vam do grla. Kod nekih iscrpljenih parova, doći će bukvalno ’ do grla’ i raskid je ono što je neophodno za oboje, da biste rasli dalje – odvojeno. Drugi će se boriti sa svojim nesigurnostima u vezi, pobeđivaće sebe, da bi na proleće pustili da vas nosi sudbina, koja će vam doneti sve o čemu ste maštali. Slobodne će vući tajno, zabranjeno, tajne strastvene veze, kojih će biti, makar u mašti, pisanju. Leto donosi nenadanu pravu ljubav nekoga ko ne živi blizu vas. To će biti ono što će vas zaceliti, rastopiti i otvoriti vam srce bez straha. Jednostavno, taj neko će umeti sa vama da se bori i pobedi vaše strahove. Praktični deo života će biti vrlo isplativ u drugoj polovini godine, dok je prvi deo dobar da menjate posao ako vam ne odgovara.

Lav

Prva tri meseca neće biti prijatni. Raščišćavate sve ono što unazad tri godine čini vaš život otežanim. Zatezanje će biti napeto i sve one emotivne, prvenstveno bračne veze doći do neizlaza. Kraj je odavno tu, potrebno je da neko od vas dvoje stavi tačku na mučan odnos. Ljubav je prstala, suša ostala koja ni jednom od vas dvoje ne treba. Novi putevi su vam već otvoreni, zakoračite polako u sopstvenu sreću, mir i zadovoljstvo. Zaslužili ste. One veze koje su stabilne, gde caruje ljubav u prvoj polovini godine doći do dogovora za suživot, veridbe ili čak braka. Brakovi sklopljeni u prvoj polovini godine biće dugovečni. Slobodni će na proleće sresti nekog zanimljivog, ako ne dođe do veze sa tom osobom, leto će vam doneti sudbinski susret na putovanju. Sudbina će početi da se okreće i život će vam dobiti sasvim drugi – lepši smisao. U poslu iskoristite prvu polovinu godine za ulaganje, planiranje i stabilnost. Druga polovina će biti finasijski nemirna i važno je da imate dobre i sigurne temelje, naročite dobre kontakte koji će vam obezbediti kontrolu nad finasijama.

Devica

Poljuljani partnerski odnosi održavaće se na ivici, ako se održe do maja meseca, opstaće. Ako dođe do prekida, druga polovina godine doneće vam osobu koja će biti praktična, hedonista po vašoj meri i nadasve pametnu osobu. Slobodni će takođe od maja meseca uz nagla i neočekivana dešavanja ući u vezu sa osobom koja im je delovala skroz drugačije nego što jeste. Emotivni odnosi generalno će biti čudni i promenjivi. Ono što je zajedničko svima je da ono što je ljubav, davanje, uzimanje učvrstiće se još jače iako će biti previranja. Ono što je labilno, prekinuće se jer je to u stvari šansa koju dajete oboma da nađete ono što je bolje po oboje. Pravu ljubav koja vas očekuje u avgustu ili septembru mesecu. Prvo tromesečje u poslu će vam biti teško, potom će se stvoriti uslovi da pređete na drugi posao, ili će osoba koja vam je ’zagorčavala’ poslovanje, saradnju, život jednostavno će otići, nestati isve će onda biti dobro. Moguća je visoka pozicija za vas, koju odavno zaslužujete.

Vaga

Napetost u partnerskim odnosima, emotivnim, poslovnim i prijateljskim, trajaće do kraja maja meseca. Najviše problema će imati oni koji su u braku ili žive u vanbračnim zajednicama. Ti su mogući prekidi, pomirenja, i kod nekih konačan kraj. Poslovni odnos će takođe biti suprotan od svakog dogovora koji ste imali, jedna strana će morati da prekine i završi saradnju pravnim putem. Svakako vam sleduje neki sudski proces vezan za poslovno partnerstvo. Prijateljski odnos će biti napet jer će prijatelji pre vas videti sve nedostatke u emotivnom ili poslovnom životu, a vama neće prijati istina. Bićete im zahvalni u drugoj polovini godine. Slobodni će u prvoj polovini godine lutati, strast će ih vući na više strana, i uglavnom će to biti pogrešne i teške veze. Druga polovina godine donisi vam olakšanje. Ljubavni život će se uskladiti i postati praktičan, poštovaćete se – što je više od ljubavi, i to će učvrstiti vašu vezu. Sveže razdovjeni ili razvedeni, ovu godinu neka pauziraju i posvete se unovčavanju svog talenta, koji će im ujedno biti i terapija i put ka nalaženju sebe, da bi u idućoj godini pronašli i srodnu dušu.

Škorpija

Napetost koja traje od prošle godine, na relaciji vi i partner, vi i porodica- delovi prošlosti, do kraja marta će vas vući unazad. Imaćete iste osećaje, iste drame bez rešenja. Od aprila počeće sve da se otvara i rešenja će se nalaziti. Vi ćete se osećati lakše jer intuicija će vam biti izoštrena i umećete da balansirate na svim nivoima. Kako budete zatvarali jedno poglavlje života, neki će se razvesti, prekinuti dugogodišnju emotivnu vezu, tako će stizati olakšanje kroz bol, što je vama svojstveno. Kreće godina novog rađanja, odluka šta sebi više nikad nećete dozvoliti. Porodični problemi će se povući i rešavati onako kako moraju bez vas. Slobodne od marta do juna očekuje prava ljubav, ukoliko ne pokleknu početkom godine sa bivšim partnerom i pomire se. Tako će propustiti sudbinsku šansu da upoznaju nekoga ko će im dati ono što traže da se desi sa partnerom sa kojim su već prekinuli, i opet će krajem godine. Takva ljubav jednostavno vama neće davati ništa dobro sem stresa, koji ćete zamenjivati strašću. U poslu će dolaziti do uvođenja inovacija, što je dobro i prihvatite ih. Neki će naglo promeniti posao, što će takođe biti jako dobro.

Strelac

Polje partnerstva je napeto, vodi do verbalnih neprijatnih razgovora, deo se vuče  od jeseni prethodne godine. U prvoj polovini godine ono što nije dobro, što izaziva agresiju i bes kod partnera, prekinuće se. Neko će već imati nekoga ko će im pomoći da lakše prebole bivšeg partnera. Ljubav je zauzetima i slobodnima suđena do leta. Jednostavno je to nešto što mora da se desi. Zato, razvod ili prekid dugogodišnje veze ne prihvatajte kao tegobu, nego se radujte jer će vam u život ući neko ko će ga obogatiti i pokazati vam pravu ljubav. Slobodni će na nekom mestu za zabavu, ili na mestu gde rade nešto iz hobija sresti osobu koja će ih zaseniti. Biće to kao u filmovima, ljubav na prvi pogled. Bavite se nekom meditacijom, jogom, ali u grupi, tu ćete naći ljubav svog života, smisao i mir. U poslu prva polovina godine će biti turbulentna, moraćete da radite sve odmah i sad, bez stajanja. Druga polovina godine doneće vam stabilnost i dobru finasijsku podlogu. Možete da planirate nešto veliko, kupovinu stana, zemlje, auta..

Jarac

Emotivni odnos će biti baziran na sistemu vrednovanja. Delićete sve na iste delove da nikome ni malo nečega ne nedostaje. Ovo će vam davati osećaj sigurnosti i veza lagano ide ka braku ili suzivotu u drugoj polovini godine. Slobodni će se do maja vraćati korak unazad, ka bivšem partneru, bilo u mislima, pisanjem ili susretima. Ponovo će vrednovanje i upoređivanje sa nekim u budućnosti biti na sceni. Letnji meseci će doneti ili pomirenje i uplovljavanje u ozbiljnu – ponovljenu vezu, ili ćete se zaljubiti u nekoga na kraćem putu, da ćete sami sebi biti čudni. Obe mogućnosti vam daju ljubav i ispunjenje snova. Ne bilo dobro da se dese u isto vreme, a ako se to i desi. Odlučite se za nekog novog, postaćete i vi sebi novi, drugačiji i smisleniji. Prvo tromesečje u poslu će biti naporno. Radićete više od drugih, a mlađi saradnici će zauzimati primat. Pustite mlade neka se razvijaju, a vama sleduje unapređenje na jesen. Radno mesto koje zaslužujete. Takođe, i nezaposlenima se od jeseni otvaraju vrata dobrog zaposlenja.

Vodolija Odgovornost u svim odnosima koji vrede, koji vas čine ličnošću, uče vas i strpljenju i prihvatanju mana. Kako suprotne strane, tako i sopstvenih. ’Ispit’ koji traje unazad tri godine, završava se na proleće. Svaki emotivni odnos koji je opstao kroz ovaj period iskušenja osećanja i vrednovanja, preći će u dugovečan – odnos koji se nikada neće prekinuti. Doživotno zajedništvo i ljubav je kod vas. Oni koji su ostali sami i emotivno urušeni tokom ovih godina, od proleća će uleteti u dobru energiju uz ljude koje dugo znaju. Poznanstvo i podsećanje na bivšeg partnera sa nekim, biće oživljavanje srca koje je bilo ugašeno. Dobićete ljubav kakvu ste izgubili u drugačijem, kvalitetnijem obliku, opustite se i uživajte. Neće biti isto kao sa prethodnim partnerom, jer ni više niste isti. Pomirenje sa stvarnim bivšim partnerom nemojte nikako sebi da dozvolite. Finasijski i poslovno dobri su vam periodi od marta do maja. Iskoristite tih par meseci da napravite dobru strategiji, jer će ostatak godine biti turbulentan i ne baš poslovno siguran.

Ribe

Prethodna godina je bila preispitivanje osećanja, vere u ljude – ljubav. Nekima će to trajati do proleća. Odvaja se ’žito od kukolja’, svode se ’računi’ srca. Pući će sva ono što je odavno bilo pred pucanjem, vuklo se čitave prethodne godine kao privid veze. I taj prekid ćete vi uraditi. Vaš misaoni proces će se pokrenuti ka sopstvu i zaštiti samih sebe. Od tog trenutka postajete gospodar svog života i od jeseni vas čeka neko nov, praktičan, ko će umeti da realizuje vaše snove. Slobodni će takođe od jeseni ući u ozbiljnu emotivnu priču sa nekim ko im je bio poznanik. Ostalima stižu od marta meseca do jesni preispitivanja vrednosti emotivne veze u kojoj su. Ukoliko opstanete, eto venčanja. Ukoliko se raziđete, tako mora biti. Oporavak će trajati do Nove godine, a tada će u vaš život ući neko nov. Ne mirite se sa bivšim partnerom, veza će postati mučna. Prva polovina godine nije dobra za poslovanje, potrebno je neko doškolovavanje ili promena posla. Od juna meseca krenuće odlične ponude, a na vama je da odaberet onaj posao koji vodi žena. Tu će biti uspeh.

Astrolog: Radica Milovanović

astrogrineta@gmail.com

Horoskop objavljen u štampanom izdanju časopisa Lepa&Srećna.